Nästa artikel
Chefens löfte: Nu ska Jaguar Land Rover lösa kvalitetsproblemen
Nyheter

Chefens löfte: Nu ska Jaguar Land Rover lösa kvalitetsproblemen

Publicerad 5 juli 2021 (uppdaterad 5 juli 2021)
Thierry Bolloré presenterar Jaguar Land Rovers Reimagine-plan våren 2021. Foto: JLR
Företagets nya vd lovar att ställa saker till rätta en gång för alla.

Thierry Bolloré tillträdde som ny vd för Jaguar Land Rover hösten 2020. Strax därefter sjösattes hans ”Reimagine”-plan som ska säkerställa företagets framtida framgångar. Bland annat ska alla nya Jaguarmodeller som lanseras efter 2025 vara eldrivna.

En viktig punkt i planen är att få ordning på driftsäkerheten i företagets bilar, menar Bolloré. Han har tidigare varit kritisk mot företagets resultat på den fronten, och bland annat sagt att kvalitetsproblemen kostar Jaguar Land Rover 100 000 sålda bilar varje år.

Nu lovar han bättring.

– Det här är den första punkten i vår omställningsplan. Våra resultat har varit oacceptabla, men vi vet hur man fixar dem. Det är inte vetenskap, bara hårt arbete. Resultaten för 2021 är redan bättre men vi har mer jobb att göra, säger han i en intervju med tidningen Autocar.

En av de första sakerna Thierry Bolloré gjorde när han tillträdde som vd var att inkludera en person ansvarig för kvalitet och kundnöjdhet i styrelsen.
– Nu har vi en styrelsemedlem som är ansvarig för hela värdekedjan. Det gör en stor skillnad, säger han.

Reklamationskostanderna för bilar av årsmodell 2021 har redan sjunkit med en tredjedel, skriver Autocar. Framöver avser Thierry Bolloré att se över hur JLR-gruppen utvecklar sina bilar och förbättra kvaliteten tidigt i processen.

I den årliga kvalitetsundersökningen från JD Power som publicerades tidigare i år hamnade Land Rover på överlägsen sistaplats med 244 rapporterade problem per 100 bilar. Jaguar kom på tredje sista plats.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.