Nästa artikel
Centerpartiet vill lägga 300 miljoner på att rädda mackarna
Nyheter

Centerpartiet vill lägga 300 miljoner på att rädda mackarna

Publicerad 6 oktober 2021
Landsbygdsmackar som måste renoveras och installera laddstolpar ska få bidrag, tycker Centerpartiet.

I höstbudgeten föreslår regeringen bland annat fler elbilsladdare, satsningar på biogas och nya miljarder till att reparera vägar.

Tidigare i veckan kom även besked från Moderaterna. Det som sticker ut i deras motförslag är en kraftigt sänkt bensin- och dieselskatt, något som mött hård kritik från bland andra Naturskyddsföreningen.

Nu har även Centerpartiet tagit fram ett eget budgetförslag, det första egna på fyra år.

En av nyheterna är att Centerpartiet vill behålla elbilsbonusen på 70 000 kr fram till 2024. Regeringen vill istället sänka elbilsbonusen till 50 000 kr redan 2023. Centern hade tidigare som förslag att höja elbilsbonusen till 100 000 kr, men nu är det alltså 70 000 kr som gäller i förslaget – samma nivå som i dag.

Centerpartiet vill också göra en särskild insats som kallas ”Rädda mackarna” för totalt 300 miljoner kronor under 2022 och 2023. Det går ut på att renovera landsbygdsmackar enligt MSB:s krav och installera nya laddstolpar.

När det gäller förmånsbilar vill Centerpartiet ge etanolbilar en viss rabatt på förmånsvärdet på samma sätt som för elbilar, gasbilar, vätgasbilar och laddhybrider.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 6 oktober 2021 Problemet med sådana här…
  • 6 oktober 2021 Tja, nåt måste väl det gamla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.