Bild
Nästa artikel
Cadillac lanserar laddhybrid 2014

Cadillac lanserar laddhybrid 2014

Nyheter

Här är Opel Amperas och Chevrolet Volts flärdfulla syskon. Laddhybriden Cadillac ELR får premiär i början av 2014.

General Motors meddelar att tvådörrarskupén Cadillac ELR börjar tillverkas i slutet av nästa år. Produktionen är förlagd till samma Detroitfabrik där också syskonmodellerna Chevrolet Volt och Opel Ampera skruvas ihop.

ELR är baserad på konceptbilen Cadillac Converj som visades på Detroitsalongen 2009 och det är också det konceptet som syns på bilderna här intill. Den slutgiltiga produktionsbilen avtäcks på bilsalongen i Detroit i januari nästa år.

Modellen drivs av en uppdaterad variant av syskonbilarnas drivlina. Det innebär ett batteripaket av typen litiumjon som placeras i kardantunneln, en fyrcylindrig bensinmotor på 1,4 liter och slutligen en elmotor. Ampera och Volt kan köras upp till sex mil på el och tipset är att ELR också hamnar kring den nivån.

Diskutera: Vad tycker du om Cadillacs ELR?

Kommentarer

#1
056
2012-10-19 21:26

Smart, Hollywood kommer att stå i kö.

#2
2012-10-20 04:36

Futuristisk och riktigt snygg profil tycker jag. Men de smala lampglasen gör att den ser mysko ut ändå. Som alla Cadillacs. Eller fram så är de inte så pjåkiga kanske. Är mest det enorma utrymmet mellan lamporna och grillen som ser dumt ut. Men snyggt att hänger ihop designmässigt med dimljuset och den lilla ledlisten. Bak är det alleles för mycket baklucka och för lite ... former.

#3
2012-10-20 08:54

Håller med Roger, det ser ut som om det fattas något mellan lyktorna och grillen.
Kan det vara strålkastare som saknas?

#4
2012-10-20 09:54

Lite för futuristisk, om 20 år kanske denna faller mer på läppen

#5
2012-10-20 11:36

Bakljus som sitter mer på sidan av bilen än bakåt måste vara en av de fulaste design-gimmickarna genom tiderna...

#6
2012-10-21 08:48

Man kan också se att framöver kommer framlyktorna tydligen att nå ända upp till framrutan.

#7
2012-10-21 13:45

Lustig kombination av elegans och grymhet. Påminner lite om alien framifrån.
Min omedelbara reaktion var ändå - varför bara två dörrar?

#8
2012-10-21 15:24

Intressant är att diskussionerna jag haft medkollegor i Kalifornien ger en känsla att de kommit mycket längre än Europa när det gäller miljöbilar. Det finns en uppsjö av modeller som är hybrider eller att de går på ickefossila bränslen. Detta är enligt honom bara en av många modeller med el som kommer inom kort från GM. Snyggt med tvådörrars cupe'. Typiskt amerikanskt.

#9
2012-10-21 15:40

Man har gjort en kupeversion av Nissan Primera ;o)

#10
2012-10-21 17:25

Shogun, ser du verkligen japansk indoktrinering i alla de bilar du tittar på?
Men jag kan förstå dig här och ser faktiskt själv vissa liknande drag och den här är inte särskilt vacker den heller. :-)

#11
2012-10-22 02:14

Saabnisse.

De verkligt indoktrinerade är de som bara kan köra/äga några få märken. Jag vet vilka det är i huvudsak. Mot dessa har man alltid fått gått i försvarsställning de ggr du valt en japanska bil, för de har ju aldrig ägt en japansk bil. Men de vet alltid bäst ändå om dessa bilar hur de är osv.........

Du får gärna tycka att japanska bilar är fula, men många tycker de är snygga alternativt bra på andra sätt. Därför överlever dessa märken på marknaden för folk köper dom........;o)

Och visst har denna drag av Nissan Primera, lite förädlad bara med lite modernare drag och två dörrars kupe. Speciellt stygg är väl inte denna bil det finns värre.

#12
2012-10-22 08:26

Jodå Shogun, jag har åkt i många japantillverkade bilar och några har jag varit riktigt nöjd med.
Men det är sällan man ser någon snygg japantillverkad bil, men det finns och har funnits några.
Det finns ju många fula bilar som tillverkas utanför Japan också, inte minst i Kina.
Men ibland förvånas jag över de märken som formger den ena fula bilen efter den andra när de i stället kunde anlitat de italienska mästarna.
Sedan måste jag erkänna att jag skrev som jag gjorde för att jag visste att du skulle gå i taket ;o)

Men för att återgå till Cadillac ELR så tycker jag att den är disharmonisk, den ser rent klumpig ut.
Det kanske är ovanan (eller oviljan) mot den här limpformen, men som jag skrev tidigare verkar det fattas strålkastare mellan lamplisterna och grillen.
Bakdelen tycker jag ser enbart enformig ut.

#13
2012-10-22 13:35

Saabnisse.

Det är en stor skillnad på att "åka i en bil" och "äga en bil". När du äger en bil så får du fram så många andra för och nackdelar som du upptäcker som du kanske blir positivt överraskning av som uppväger nackdelarna du upptäckt vid just en provåkning. Kanske därför jag blivit så positiv till japanska bilar mot de Saab och Volvo ägare som alltid ifrågasatt en bilval, och du får då gå i försvarställning vid de tillfällen man valde japanskt, men själva hade de aldrig ägt någon japansk bil. Men de visste ju alltid bättre.......så frågan är vilka det är som verkligen är indoktrinerade alt fanatiker? ;o)

#14
2012-10-22 14:23

Shogon, nu var det ju utseendet vi talade om.

#15
2012-10-22 14:51

Saabnisse.

Var det det? Du nämnde ju att du "åkt i många japantillverkade bilar" och naturligtvis att jag spinner vidare på saker du sagt tidigare. Därför visar jag på vilka det är som är de "verkliga" missionärerna när du väljer bil utanför mallen Saab och Volvo i detta land genom att välja en japansk bil. Men det har faktiskt blivit bättre, dessa Saab och Volvo missionärer har blivit färre och vaknat upp. Men de förkommer faktiskt ännu med sina fördomar om japanska bilar, för de vet ju bäst fast de inte ägt någon ;o)

Men visst, tyck att japanska bilar är fula, men de säljer och finns kvar på marknaden det är det som räknas. Ett ganska löjligt sätt att diskutera bilar på är utseende, liksom människor ser olika ut kan de ha mycket fina egenskaper som inte syns. Fundera på det! ;o)

#16
2012-10-22 17:25

Jo det är riktigt och jag har nog aldrig köpt en bil efter utseendet, jo en gång när jag köpte en Simca 1500 kombi som jag tyckte var vacker i sin klarröda metalliclack och eftersom det var lyxmodellen hade den massor av blankt som glänste och en elegant valnöts(fusk)panel och valnöt på bagagegolvet (idiotiskt).
Sedan hade den lite andra egenheter men det tar i en annan gång.

Jag blev idag omkörd av en Cadillac och den hade just de här vertikala springorna till bakljus och samma platta stora häck.
Det är inte snyggt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.