Bild
Nästa artikel
Grönt ljus för Cadillacs laddhybrid

Grönt ljus för Cadillacs laddhybrid

Nyheter

General Motors bekräftar nu att laddhybriden Chevrolet Volt kommer i en lyxversion. Cadillac ELR väntas få premiär 2013.

En produktionsbil baserad på designstudien Coverj Concept som visades på bilsalongen i Detroit 2009 är på väg, meddelade General Motors i ett pressmeddelande på onsdagen. Den nya modellen får beteckningen Cadillac ELR.

Bilen utrustas med en uppdaterad variant av drivlinan till laddhybriden Chevrolet Volt, GM:s stora affischnamn de senaste åren. Det innebär att en fyrcylindrig förbränningsmotor kompletteras av en elektrisk dito under huven samt att ett T-format batteripaket av typen litiumjon tagit plats i kardantunneln, vilket gör bilen strikt fyrsitsig.

Elmotorn är stark nog att ensam driva bilen innan förbränningsmotorn sömlöst slås på när laddningsnivån i batterierna nått botten.

Än så länge är inga tekniska specifikationer om ELR kända, utveckling av bilen pågår. Ursprungsmodellen Chevrolet Volt – som också säljs som Opel Ampera – har dock en räckvidd på el som uppgår till 60 kilometer.

Enligt förhandsuppgifter i amerikanska medier väntas produktionen av Cadillac ELR inledas under 2013.

Diskutera: Vad tycker du om Cadillac ELR?

Kommentarer

#1
2011-08-18 08:54

Synd att de behåller arvet från andra Cadillacmodeller- den vulgära grillen!

#2
2011-08-18 09:14

Jag tycker förstås att grillen äruttrycksfull och snygg med mycket krom. GM´s Cadillac är helt enkelt en väldigt läcker bil som väcker ha begär!

#3
2011-08-18 09:33

Hybridtekniken i sig tror jag inte mkt på alls eftersom den bara förlänger "pinan" med gammelmodiga bensindrivna fordon istället för att man fokuserar på utveckling av mer miljöanpassade snålare motorer som är avsedda för tex etanol, kanske metanol och vätgasmotorer tex. Bensin och hybridmotorn är ändå på väg ut ur marknaden så varför inte satsa på motorutveckling istället? Kanhända för att det är billigare att behålla den gamla tekniken så länge det går och bara hänga på en elmotor och kalla den miljövänlig fastän det inte alls är så i praktiken? Minns någon hur kjejsaren var klädd i "sagan"? Precis så är det med hybridtekniken. En gammal uttjänad miljöfarlig teknik som definitivt bore ersättas med något mer modernt!

#4
2011-08-18 16:14

Äntligen en ny EL do Rado!
Perfekt att glida till jobbet med!
Hade man råd skulle man ju ha en sån där!

Synd att den inte fick ett elektiskt namn, som Joule eller Watt, men det kanske blir Corvette-variantens namn.

Saab hade väl tänk sig kalla sin variant för Ohm, men det val väl för likt Omega, som ju är ett gammalt Opel-namn.

Nog om detta medn namn, kul att Generalen släpper en Elektrisk Cadillac oxså.

Fyndig rubrik; Grönt=miljö :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.