Nästa artikel
Byd Seal avslöjad – siktar på Tesla och Polestar
Nyheter

Byd Seal avslöjad – siktar på Tesla och Polestar

Publicerad 15 mars 2022 (uppdaterad 26 augusti 2022)
Kinesiska Byd visar upp en ny modell som utmanar bland andra Tesla, Xpeng och Polestar.

Tesla Model 3 och Polestar 2 har fått ännu en rival – åtminstone på den kinesiska marknaden. Elbilstillverkaren Byd har visat upp en ny modell med ungefär samma karossform.

Byd Seal är ännu inte premiärvisad officiellt men bilder på modellen har dykt upp hos kinesiska myndigheter. Köparna kan välja mellan en eller två elmotorer och får även det så kallade ”Blade”-batteriet som Byd utvecklat och som ska vara mer utrymmeseffektivt, ha längre livslängd och vara säkrare än vanliga litiumjonbatterier.

Instegsversionen är bakhjulsdriven och har 204 hk. Det finns även en starkare version med 313 hk. Toppmodellen är fyrhjulsdriven och där är effekterna för de två elmotorerna totalt 422 hk, men det är oklart om motorerna ger toppeffekten samtidigt.

Byd Seal blir drygt tio centimeter längre och något tyngre än Tesla Model 3 men nästan på centimetern lika lång som Xpeng P5. Polestar 2 är 20 centimeter kortare än Byd Seal.

Det återstår att se om Byd Seal ska säljas utanför Kina. Märket är mitt uppe i en expansion till Europa och har redan börjat säljas i Norge.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 16 mars 2022 Saabnisse Tror problemet för…
  • 16 mars 2022 Får väl se sen när Kinesiska…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.