Nästa artikel
Byd lanserar nytt märke – Yangwang siktar på Land Rover
Nyheter

Byd lanserar nytt märke – Yangwang siktar på Land Rover

Publicerad 8 december 2022
Bilmärket Byd ska lansera flera nya bilmärken. Först ut är Yangwang som siktar på terrängglada bilköpare.

Kinesiska bilmärket Byd är ett av många som nu börjar säljas i Sverige. Men i Kina förbereder nu märket lanseringen av flera nya ”undermärken”.

Byd ska därmed använda samma strategi som exempelvis Geely gjort med Zeekr. Tanken är att lansera nya märken med snävare målgrupper för att locka nya köpare och öka försäljningsmarginalen.

I november presenterade Byd en plan som gick ut på att lansera två nya bilmärken under 2023. Först ut är Yangwang som ska starta under första kvartalet nästa år, och som ska bli ett premiummärke i lyxsegmentet. Namnet betyder ”se upp”.

Första modellen ut för Yangwang heter R1 och blir en terrängfokuserad suv med kantig design som utmanar Land Rover Defender och eldrivna Mercedes EQG. Prislappen hamnar på mellan 1,1 och 2,1 miljoner kronor.

De första uppgifterna om Yangwang R1 tyder på att den kommer både med eldrift och som laddhybrid, med upp till 650 hk. En intressant detalj är att den förmodligen blir rambyggd för att klara riktigt tuff terräng. Bilen får fyra elmotorer och även ett ”krabbläge” som i Hummers elbil.

Det finns än så länge inga uppgifter om att Yangwang ska säljas utanför Europa, men det är inte otroligt med tanke på Byds expansionsplan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 9 december 2022 Läcker lack på den här…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.