Nästa artikel
Britishvolt förväntas ansöka om konkurs: ”Väldigt synd”
Nyheter

Britishvolt förväntas ansöka om konkurs: ”Väldigt synd”

Publicerad 17 januari 2023
Engelska företaget Britishvolt som hade storslagna planer på en jättefabrik för elbilsbatterier förväntas ansöka om konkurs.

Företaget Britishvolt, som beskrivs som en engelsk version av batteritillverkaren Northvolt, har länge haft ekonomiska problem. Nu är de så allvarliga att företaget förväntas ansöka om konkurs, skriver bland andra BBC och Financial Times.

Britishvolt har trots flera försök inte lyckats hitta någon köpare eller större investerare i verksamheten. Företaget har hittills hankat sig fram med kortsiktig finansiering men länge varit i behov av en mer långsiktig lösning.

Drygt 300 personer kan varslas om uppsägning om verksamheten inte kommer igång. Britishvolt ville bygga en stor batterifabrik i Northumberland där det ska finnas bra tillgång på förnybar energi.

Det är ett dystert besked för Storbritannien som velat skapa en egen industri kring tillverkning av batterier, bland annat till personbilar. 

– Det är väldigt synd, inte bara för Britishvolt och de 300 anställda utan också för batteritillverkningens framtid i Storbritannien, uppger en anonym källa till BBC.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (18)

  • 19 januari 2023 Producerar man utanför EU…
  • 19 januari 2023 En del brittiska företag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.