Nästa artikel
Brandrisk i familjebussar – Peugeot, Citroën och Toyota återkallar
Nyheter

Brandrisk i familjebussar – Peugeot, Citroën och Toyota återkallar

Publicerad 31 mars 2022
Felaktig kabeldragning kan resultera i att bakrutan överhettas.

Franska biltillverkarna Peugeot och Citroën behöver inspektera Traveller och Spacetourer samt deras skåpbilsmotsvarigheter Expert och Jumpy.

Detta på grund av att en kabelhärva i syfte att organisera sladdar inte är ordentligt fastsatt. Det gör i sin tur att bakrutan kan bli överhettad och i värsta fall börja brinna. Bilarna som omfattas är byggda under vissa perioder under åren 2015 och 2016.

– Det är inga svenska Peugeot Traveller eller Peugeot Expert som påverkas av kampanjen, och endast omkring 25 stycken Citroën Spacetourer och Citroën Jumpy, säger Ola Martinsson, kommunikationschef på K.W Bruun som ansvarar för Peugeot och Citroën i Sverige. 

Han meddelar att man inte fått några indikationer från Opel om att Opel Zafira som delar grund med bilarna på något vis är påverkad av kampanjen. 
– De aktuella bilarna kommer att kontrolleras och vid behov kommer kablaget att bytas, säger Ola Martinsson.

Även vissa Toyotabilar behöver tas in på verkstaden, då modellen Proace har samma bas som de franska familjebussarna.  
– I Sverige är 53 Proace berörda av detta och har vi skickat brev till berörda kunder under februari. Åtgärden består av inspektion av kabelhärvan och installation av ett clip, alternativt utbyte av bakruta och clip, säger Fanny Hellgren, kommunikationsansvarig på Toyota i Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 31 mars 2022 "Han meddelar att man inte…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.