Bild
Nästa artikel

Brandfiasko för danska superbilen

Nyheter+Film

Biltestet i brittiska tv-programmet Top Gear blev en katastrof för danska superbilen Zenvo ST1. Se filmen från testet här.

 

Danmarks svar på Koenigsegg gjorde bort sig å det grövsta när 1 104 hästkrafter starka Zenvo ST1 skulle testköras i världens mest sedda tv-program om bilar.

Framför rullande kameror havererade båda bromsarna och kopplingen och till slut började den sju miljoner kronor dyra superbilen att brinna.

Frispråkige programledaren Jeremy Clarkson var inte sen att håna dansken.

I ett pressmeddelande försvarar sig Zenvo mot kritiken. Tillverkaren skriver bland annat att branden föregicks av mer än en timmes intensiv hårdkörning.

Klicka på videofönstret här ovanför för att se ett filmklipp från Top Gears test.

Diskutera: Vad tycker du om Zenvo ST1?

Taggar: Nyheter, , Zenvo, Zenvo ST1

Kommentarer

#1
2014-02-24 16:13

Många bilbränder senaste tiden... Tycker det verkar vara minst en i veckan som någon ny modell brinner... är bilförare särskilt passionerade och heta eller vad är det frågan om?

#2
2014-02-24 18:03

1 Timmes hårdkörning??
Var det allt denna superbil klarade?
Tillbaka till ritbordet grabbar och tjejer!

#3
2014-02-24 19:54

Se Danskar

Dom ska hålla på med backar och jordbruk inte Bilar

#4
2014-02-24 23:00

Brandfiasko?...Det var väl inget brandfiasko, den brann ju som bara den!...Dessa aftonbladetrubriker nu för tiden....

#5
2014-02-26 10:25

Utav det lilla som jag har läst så har inte Topgear skött detta juste eller snyggt på något vis. Det blev säkert ett underhållande program där man rådissade denna sportbil men om inte alla fakta fanns med som tillverkaren hävdar så är det illa. Bland annat pekades bilen ut som att den var slöare än en Focus ST på bana trots att bilen kostar 8,5 miljoner. Tillverkaren säger att Topgear mätte de snabbaste tiderna någonsin på en sträcka vilket man valde att inte publicera e.t.c
Dessutom kostar bilen ett par miljoner mindre så helt rumsren var nog inte Topgears bedömning.

#6
2014-02-27 06:29

Top Gear är inget konsumentprogram utan ett rent underhållningsprogram som gärna tar ut svängarna maximalt. Om man tar Clarkson, Hammond och May på allvar får man faktiskt skylla sig själv...

#7
2014-03-01 11:53

Javisst är Top Gear ett underhållningsprogram men trots det så höll inte bilen för mer än en timmes hårdkörning och det är dåligt betyg för en supersportbil oavsett vem som hårdkör den.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.