Bild
Nästa artikel
BMW:s nya kupéfilter ger renare luft på två minuter

BMW:s nya kupéfilter ger renare luft på två minuter

Nyheter

Men det nya systemet dyker först upp i koncernens dyraste modeller.

BMW ska börja använda ett särskilt kupéfilter som renar luften från damm, mikropartiklar och allergiframkallande ämnen med hjälp av nanofibrer.

Tekniken liknar den som Land Rover nyligen börjat använda i flera modeller. Hos Land Rover kondenserar filtret fukt från kupéluften och bryter ned den till små elektriskt laddade partiklar som kan neutralisera lukt, bakterier och allergener.

Med hjälp av det nya nanobaserade kupéfiltret ska luften inne i kupén bli renare, och beroende på modell kan systemet även själv känna av när luftcirkulationsläget behöver aktiveras. Att rena luften med det nya filtret tar ungefär två minuter.

Den som köper en billigare BMW-modell får dock inte ta del av den renare luften i första skedet. Systemet kommer först dyka upp i Rolls-Royce för att under nästa år lanseras i bland annat BMW 7-serie, 8-serie, X5, X6 och X7.

Läs också: Land Rover lanserar nytt kupéfilter som rensar smutsig luft

Taggar: Nyheter, BMW
BMW:s nya kupéfilter ger renare luft på två minuter

Kommentarer

#1
2020-08-27 17:52

Ren luft genom kupéfilter viktigt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.