Nästa artikel
BMW ska börja använda Google Android Automotive
Nyheter

BMW ska börja använda Google Android Automotive

Publicerad 2022-06-29 18:15
Nästa år ska BMW lansera en ny infotainmentlösning med teknik från Google. Den ska dock inte ersätta BMW:s eget system.

De tyska biljättarna har hittills gått sin egen väg när det gäller bilens infotainmentsystem. Istället för att använda teknik från exempelvis Google har de byggt helt egna system.

Men nu har något hänt. BMW ska börja använda Android Automotive från Google, samma teknik som Volvo och Polestar använder sig av och som även bland andra Ford ska bygga sitt kommande system på.

Fördelen för biltillverkarna blir att utvecklingen av nya funktioner och finesser går snabbare när någon annan utvecklar ”grundkärnan” i infotainmentsystemet. För föraren blir fördelen att systemet blir enklare att använda och uppdatera samt att gränssnittet även kan likna det som redan finns i mobiltelefonen. Däremot innebär tekniken från Google att föraren också bidrar med sina data till den amerikanska teknikjätten.

BMW ska använda en lite annorlunda lösning än Volvo och Polestar. Det nuvarande operativsystemet i bilen, ”BMW Operating System 8”, ska finnas kvar och Android Automotive ska fungera parallellt med BMW:s eget system.

Exakt vilka BMW-modeller som blir först ut med den nya tekniken är oklart. Premiär för den nya lösningen blir i mars 2023.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.