Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMW iX3 ska lanseras enligt plan – snart byggstart i Kina

Publicerad 9 juni 2020 (uppdaterad 9 juni 2020)
De första kunderna får sina bilar senare i år.

Det är över två år sedan BMW visade upp den eldrivna versionen av suven X3, och under den tiden har flera av de viktigaste konkurrenterna hunnit lansera egna elbilsmodeller.

På grund av coronakrisen har det funnits frågetecken kring om BMW verkligen kommer kunna lansera nya iX3 enligt plan. Nu gör BMW klart att lanseringsplanen står fast och att modellen ska börja tillverkas i år, som tänkt.

BMW iX3 har fortfarande inte börjat serietillverkas men förberedelserna inför det ”går enligt plan”, får vi veta i ett pressmeddelande. BMW iX3 ska börja byggas i Kina med start under sensommaren. Den byggs på samma lina som BMW X3 med förbränningsmotor.

”De första bilarna kommer levereras till kunderna mot slutet av året”, skriver BMW i ett pressmeddelande, och uppger att de sista testerna är slutförda och att bilen är typgodkänd.

BMW iX3 får en preliminär räckvidd på 44 mil enligt WLTP-körcykeln och ska följas av flera andra eldrivna modeller. Först att följa efter BMW iX3 blir sedanmodellen i4 samt toppmodellen iNext.

Kommentarer

#1 • 10 juni 2020
Carl Trefalt

Vad kostar BMW iX3 jämfört med X3?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.