Bild
Nästa artikel
BMW X3 blir eldriven 2020
BMW X3 blir eldriven 2020
BMW X3 blir eldriven 2020

BMW X3 blir eldriven 2020

Nyheter

Prototypen iX3 visar hur kommande produktionsversion kan se ut och prestera.

BMW har tidigare pratat om sina planer att elektrifiera suven X3. På bilsalongen Auto China som nyss inletts i Peking passar biltillverkaren på att visa upp konceptet iX3, en försmak av vad vi kan förvänta oss om två år när bilen sätts i produktion.

BMW X3 blir eldriven 2020

IX3 skiljer sig från vanliga X3 bland annat genom en mer sluten front. Mindre luftintag gör enligt BMW gott för aerodynamiken. Bilen har också fått en annan karaktär än versionen med förbränningsmotor och det yttrar sig i specialutformade fälgar och detaljer på stötfångaren. Laddluckan sitter ovanför vänster framhjul och kraftkällan är ett högspänningsbatteri som enligt nya körcykeln WLTP ger en räckvidd på över 40 mil. 

 

BMW X3 blir eldriven 2020

BMW berättar att de tagit fram en flexibel arkitektur för att nå sin målsättning att leverera en halv miljon elektrifierade bilar i slutet av 2019. Den flexibla plattformen gör att det går att producera bilar med framhjuls-, bakhjuls, eller fyrhjulsdrift på samma grund. Det ska också bli enkelt att stoppa in olika drivlinor: förbränningsmotor, laddhybrid eller eldrift.

Året efter BMW iX3 lanseras kommer nästa helelektriska BMW: iNext. Den är självkörande på nivå 4, alltså steget under total autonomi. 

Diskutera: Tror du att BMW iX3 kommer att bli en försäljningsframgång?       

Taggar: Nyheter, BMW X3

Kommentarer

#1
2018-04-25 13:43

Kias grill? Hur tänkte man nu?

#2
2018-04-25 20:28

Exakt Swempa.
Det första som slog en första sekunden. Kia. Haha.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.