Bild
Nästa artikel
BMW i3-ägare varnas för ”utsläppstest” av elbilen

BMW i3-ägare varnas för ”utsläppstest” av elbilen

Nyheter

En rolig miss verkar ha letat sig in i mobilappen för BMW:s elbil.

Att ställa om en stor biljätte från att bygga bilar med förbränningsmotor till att satsa på eldrift är ett stort projekt, och ibland går inte alla detaljer riktigt som tänkt.

Ett roligt exempel är elbilen Audi e-tron, som kunde varna ägarna för att det snart var dags för oljebyte. Anledningen är att bilen delar viss teknik under skalet med ”förbränningsbilar” och därmed verkade även varningen för oljebyte ha hängt med till elbilen.

Audi ska uppdatera mjukvaran i bilarna för att varningen inte ska dyka upp i fortsättningen.

En liknande miss verkar finnas i mobilappen för vissa BMW i3-ägare. Den modellen har sålts både som helt eldriven och med en liten räckviddsförlängare i form av en bensinmotor, men åtminstone en ägare till den helt eldrivna modellen har fått upp information om när nästa ”utsläppsinspektion” är – trots att bilen alltså inte har någon förbränningsmotor.

Förmodligen har informationen om utsläppstestet hängt med från BMW i3 med räckviddsförlängare eller från övriga BMW-modeller med förbränningsmotor och den borde inte visas för ägare av den helt eldrivna varianten. Det återstår att se om rutan tas bort i en uppdatering av mobilappen.

Läs också: Audis roliga miss: Oljebyte i elbilen e-tron?

Taggar: Nyheter, BMW i3

Kommentarer

#1
2020-07-10 18:21

Audi är roliga!

#2
2020-07-11 22:45

Utsläppsinspektion? Nåt nytt påfund för att idka plånbokstömning av BMW-ägarna (tänker på de där varningen är på riktigt)?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.