Nästa artikel
BMW-ägarnas nya finesser skickas ut direkt via nätet
Nyheter

BMW-ägarnas nya finesser skickas ut direkt via nätet

Publicerad 19 oktober 2020
BMW börjar snart skicka ut en stor uppdatering med flera nya finesser.

Fler och fler biltillverkare får nu möjlighet att skicka ut uppdateringar av bilens mjukvara direkt över nätet. På så sätt kan buggar fixas och nya finesser införas utan att bilägaren behöver ta sig tid att åka in till verkstaden.

Tesla var tidigt ut med så kallade OTA-uppdateringar (”over the air”). En av tillverkarna som hakat på trenden är BMW. Nu ska totalt 750 000 BMW-bilar världen över få ta del av märkets största mjukvaruuppdatering hittills.

Det är bilmodeller som har version 7 av BMW:s operativsystem som inom kort får ett meddelande om en uppdatering.

Bland nyheterna finns en uppdaterad navigationskarta med snabbare ruttberäkning som kan visa öppettider och användarbetyg för en butik eller restaurang. Föraren kan söka på adress eller intressepunkt på ett enklare sätt för att hitta rätt destination.

Läs också: Nu kan BMW:s laddhybrider känna av svenska miljözoner

BMW-ägarna får även möjlighet att använda Android Auto – ett sätt att visa mobilens appar i ett säkrare och mer bilvänligt format i infotainmentskärmen, och bättre navigering med Apple CarPlay.

En uppkopplad parkeringstjänst som ska gissa sig till hur många lediga platser som finns på en parkeringsplats, och den uppdaterade röststyrningen behärskar fler funktioner än i dag och ska kunna skilja på förarens och passagerarens röst.

Dessutom finns en uppkopplad tjänst som kan visa publika laddstolpar för elbilar och laddhybrider samt de nya eDrive-zonerna som innebär att laddhybrider själva kan gå över till eldrift när de närmar sig en miljözon.

Läs också: BMW:s knep – för att få hybridförarna att ladda

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.