Bild
Nästa artikel
Bilprovningen lockar fler kvinnor

Bilprovningen lockar fler kvinnor

Nyheter

Bilprovningens satsning på att rekrytera kvinnor har gett resultat. Andelen anställda kvinnor har ökat med 134 procent på fyra år.

De senaste åren har Bilprovningen arbetat för att tvätta bort stämpeln om att besiktningsstationen är en smutsig och utpräglat manlig arbetsplats.

Nu meddelar bolaget – vars monopol på fordonsbesiktningar slopades sommaren 2010 – att antalet kvinnliga besiktningstekniker ökat med 134 procent sedan 2007, från 44 till 103.

Det innebär att det finns både män och kvinnor som kontrollbesiktigar bilar vid 70 av Bilprovningens 200 stationer runt om i landet. Att det nu finns över 100 kvinnor på stationerna gläder personalchef Stefan Hesselgren.
 
– Att vi lyckats spränga denna magiska gräns känns stimulerande och vi ökar andelen allt snabbare, vid årsskiftet var antalet 69, säger han.

2007 tog Bilprovningen bort kravet på fordonsteknisk gymnasieutbildning för att locka fler kvinnor till besiktningsyrket. I dag prioriteras i stället ”servicekänsla” och mångfald.

Diskutera: Borde fler kvinnor arbeta med fordonsbesiktning?

Taggar: Nyheter,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.