Nästa artikel
Bentleys nya mål – ska slå rekord i mångfald
Nyheter

Bentleys nya mål – ska slå rekord i mångfald

Publicerad 31 maj 2021
Bilkonstverket "Unifying Spur" ska sätta tonen för Bentleys inkluderingsstrategi. Foto: Bentley
Bentley vill ha 30 procent mångfald i företaget till år 2025.

Lyxbilstillverkaren Bentley vill bli världens mest inkluderande lyxbilstillverkare. I ett pressmeddleande skriver de att de har en tydlig plan, och att de vill ha ”30 procents mångfald på chefsnivå till år 2025”

För att uppmärksamma förpliktelsen har de skapat vad de kallar ett ”bilkonstverk som hyllar mångfald i alla dess former”. Konstverket, som får namnet ”Unifying Spur”, består av en Bentley Flying Spur med en speciell motivlack i prideflaggans färger. Bilen är skapad av en av företagets formgivare och ska gestalta ”kärlek, framsteg och enighet”.

– Vi vet att mångfald driver framgång. Vi vill att vårt företag ska reflektera vår globala kundbas och, viktigast av allt, se till att vi alla jobbar i en miljö där det känns tryggt att vara sig själv på jobbet och där de värderas för den de är och vad de kan göra, säger företagets styrelsemedlem Dr. Astrid Fontaine.

Volkswagengruppen, som äger Bentley, har en likande retorik kring mångfald och inkludering. Sommaren 2020 menade ekonomiprofessorn Monika Schnitzer i en uppmärksammad intervju att Dieselgate-skandalen aldrig hade ägt rum om kvinnor hade haft en talan i företagets högsta ledning. 

I efterhand har faktagranskare kommit fram till att det påståendet stämmer ganska bra, med hänvisning till studier som visar att företag med kvinnor i styrelsen presterar bättre när det kommer till socialt ansvar och etiskt beteende. 

Det finns också studier som visar att mångfald i bolagsstyrelser hänger ihop med innovation och bättre finansiella resultat.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.