Nästa artikel
Bentley blir helt elektriskt märke
Nyheter

Bentley blir helt elektriskt märke

Publicerad 6 november 2020
2030 ska hela modellutbudet bestå av elbilar. Nästa år kommer två plug in-hybrider.
Lyxbilstillverkaren Bentley har lagt ut sina framtidsplaner. De som tidigare varit kända för sina utsläppsrika, 12-cylindriga bensinmotorer kommer det om ett årtionde enbart att ha elbilar i sitt produktutbud.

Vid denna tid, alltså 2030, ska märket också vara helt koldioxidneutralt. Första elbilen presenteras 2025 och ett år efter det ska det bara finnas laddhybrider eller elbilar i portfolion. Redan 2021 kan vi förvänta oss att stifta bekantskap med två nya laddhybrider från Bentley. 
 
Sommaren 2019, i samband med att bilmärket fyllde 100 år, visade de konceptet EXP 100 GT som skulle representera deras framtida inriktning. Konceptet var fyllt av miljövänliga material, till exempel stolsklädsel i skinnimitation gjort på restprodukter från vintillverkning. Bentley säger att de kommer att fortsätta användandet av hållbart framtagna material i sina nuvarande och framtida bilmodeller. 

Bentley ägs av Volkswagen, som investerat stora summor i elbilsteknik efter det uppdagats att de fuskat med dieselmotorer i utsläppstest. Volkswagen och andra europeiska bilproducenter hotas av höga böter om de inte får ner utsläppen i sina bilflottor. 

Diskutera: Vad tycker du om Bentleys framtidsplaner?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.