Bild
Nästa artikel
Bentley Bentayga uppdateras med ny design

Bentley Bentayga uppdateras med ny design

Nyheter

Lyxsuven blir ännu lyxigare efter senaste uppdateringen.

Bentley har precis som många andra lyxbilstillverkare lanserat en suv. Och försäljningen av Bentayga, som modellen heter, går så bra att lyxigaste modellen Mulsanne nu fått stryka på foten.

Nu har det blivit dags för en uppdatering av Bentley Bentayga. Största nyheten märks på utsidan: bakpartiet ser nu ut att vara hämtat från Continental GT vilket ska knyta ihop modellprogrammet bättre.

Men det finns även några mindre designförändringar som kanske inte märks vid en första anblick. Alla karosspaneler har gjorts om, grillen är större och mer upprätt och vindrutespolningen görs nu med 22 inbyggda strålar i vindrutetorkarna.

På insidan kan köparna njuta av ett uppdaterat infotainmentsystem, ny ratt och nya stolar. Passagerarna ska ha fått upp till tio centimeter mer benutrymme men det är oklart hur Bentley lyckats med det utan att förlänga bilen. Eventuellt kan det bero på att stolarna blivit tunnare.

Läs också: Bentley pensionerar klassiska V8-motorn

Laddhybrid kommer senare

”Instegsversionen”, om termen tillåts i en Bentley, har fortfarande V8-motor på 550 hästkrafter. Senare dyker även en W12-version upp samt en laddhybrid.

– Sedan lanseringen har Bentayga varit definitionen av en lyxsuv. Precis som Continental GT har den skapat en helt ny del av marknaden och sedan vi satte utgångspunkten har många andra dykt upp i klassen. Men ingen annan bil kan erbjuda bredden för att utmana Bentayga, säger Bentleychefen Adrian Hallmark.


Han påpekar att ingenjörerna utgått från synpunkter som samlats in från tidigare Bentayga-ägare, varav 70 procent var helt nya för märket.

Vid sidan av Bentayga finns uppgifter om att Bentley planerar en ännu lyxigare suv-modell, för den som tycker Bentayga med ett grundpris före tillval på omkring två miljoner kronor är för billigt.

Taggar: Nyheter, Bentley
Bentley Bentayga uppdateras med ny design
Bentley Bentayga uppdateras med ny design
Bentley Bentayga uppdateras med ny design
Bentley Bentayga uppdateras med ny design

Kommentarer

#1
2020-07-02 16:50

Alla biltillverkare måste ha en SUV, för att hänga med racet !

#2
2020-07-02 21:39

Vilken dinosaurie. Skulle skämmas ihjäl i en sådan.

#3
2020-07-02 21:56

Jag skulle njuta i en sådan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.