Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bekräftat: Toyota Aygo får en ersättare – utan eldrift

Publicerad 4 mars 2021
Ersättaren till småbilen Toyota Aygo kommer i ny generation trots den hårda prispressen i klasen. Dessutom struntar den i eldrift.

Toyotas minsta modell blev en försäljningssuccé när den lanserades 2005. Toyota Aygo lockade med låg prislapp, enkel konstruktion och fanns även i två syskonmodeller från Peugeot och Citroën som alla byggdes i samma fabrik.

Det allra minsta bilsegmentet bjuder på stenhård konkurrens och hård prispress, och flera biltillverkare har aviserat att de ska ta sig ur den minsta bilklassen – helt enkelt eftersom det är så svårt att pressa ned kostnaderna och tjäna pengar.

Nu bekräftar dock Toyota att en uppföljare till Aygo är på gång. För att spara pengar använder den samma plattform som den något större modellen Yaris, som nyligen utsågs till Årets Bil.

Tvärt emot vad många kanske trodde kommer nya Aygo inte med eldrift, trots att den typen av bil ofta körs i städer där lång räckvidd inte alltid behövs. Nya Toyota Aygo kommer enbart med förbränningsmotorer och det är oklart om den ens lanseras med hybriddrift.

Förmodligen får modellen samma 1,0-liters trecylindriga bensinmotor som finns i Aygo, kopplad till en femstegad manuell låda eller en steglös automatlåda.

Läs också: Årets Bil utsedd – Toyota Yaris kör om alla andra

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.