Nästa artikel
Bästa vägkrogarna finns i Tyskland
Nyheter

Bästa vägkrogarna finns i Tyskland

Publicerad 9 juli 2012 (uppdaterad 9 juli 2012)
Svenskarna tycker att Tyskland har de bästa vägkrogarna. Det visar en undersökning av hyrbilsfirman Holiday autos.

Bilsemester innebär inte bara motorns brummande. Den innebär också att man behöver stanna till på vägen mot slutdestinationen, till exempel för att äta. En ny undersökning visar att vi svenskar helst tar våra matpauser på tyska vägkrogar.

Under våren har hyrbilsfirman Holiday autos frågat 3360 vilket land i Europa som har de bästa vägkrogarna. Vinnaren blev Tyskland, som tog hem över en tredjedel av rösterna, 35 procent.

Enligt Anna Madsen, marknadschef på Holiday autos, kan resultatet verka överraskande. Hon tror dock att resultatet beror på att svenskarna värdesätter helhetsupplevelsen när de är på bilsemester.

– Tyska vägkrogar uppskattas ofta för exempelvis bra service och rena toaletter, säger Anna Madsen.

De senaste åren har menyn på vägkrogarna förändrats mot att erbjuda lättare och hälsosammare alternativ, även om den mer snabbmatslika födan fortfarande finns kvar.

De har Europas bästa vägkrogar, enligt svenskarna
1. Tyskland, 35 procent av rösterna
2. Italien, 24 procent
3. Frankrike, 20 procent
4. Danmark, 2 procent
5. Belgien, 1 procent
5. Holland, 1 procent
5. Österrike, 1 procent
5. Schweiz, 1 procent
Vet ej, 15 procent
Källa: Holiday autos.

Diskutera: Vilket land tycker du har de bästa vägkrogarna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-07-09 15:53
Peugeote-Pär

Håller med att det finns bra vägkrogar i Tyskland men att Frankrike kommer på tredje plats kan jag inte förstå... ta tex vägkrogen Autogrill som nästan finns överallt håller mkt låg matstandard och så saknar nästan alla toaletter toaring i Frankrike, vem vill sitta på en toa utan ring?

#2 • Uppdaterat: 2012-07-09 22:20
Hackenbush

Vet inte varför man har så låg standard på många vägkrogar i Sverige.
Det verkar som om kockarna på dessa aldrig smakar av vad de lagar för man får ju ofta betala uppåt 100:- för en lunch och detta är oftast totalt smaklöst ungefär som Mc Donalds grådaskiga skit. Jag undviker alltid i möjligaste mån vägkrogar och kör hellre till golfbanor eller till mindre grillkiosker för de har oftast tid att laga till lite godare och välkryddad mat även de bowlingbanor som serverar mat har oftast ganska god mat och är hyfsat billiga.

#3 • Uppdaterat: 2012-07-10 13:00
Thommys

Ja, toaletterna är bedrövliga i Frankrike. Det saknar inte bara en toaring, utan det kan även saknas en toastol. Det är ett hål i golvet, typ. Sedan kan det även saknas toadörr. Skärmväggar i sidled har de i bästa fall. Till detta saknas det även städning och toapapper. En ladugård känns faktiskt fräschare. Nu handlade artikeln förvisso om krogar. Men det är detta med helheten.

#4 • Uppdaterat: 2012-07-10 13:43
KaptenOberkommando

Thommys, just om den där helheten har jag tuggat en hel del ... Nu avses nog maten i första hand och den är för kass på de flesta svenska vägkrogarna. Och i stort sett samma standardrätter hos alla. Vattnigt, smaklöst och gud vet allt.
Men som sagt: det finns en helhet också som man som kund ändå "tar in". För att få en stjärna i Guide Michelin måste man inte ha bäst mat. Inte ens för tre stjärnor måste maten vara oslagbart bäst. För att få en, två eller tre stjärnor vägs allt samman: maten, servicen, inredningen, läget etc. Maten får givetvis inte vara kass, men den är heller inte helt avgörande som många felaktigt tror.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.