Bild
Nästa artikel
Avslag: Ingen rekonstruktion för Nevs

Avslag: Ingen rekonstruktion för Nevs

Nyheter

Nevs ansökte i går om rekonstruktion för att undvika konkurs och utmätning. Redan samma eftermiddag avslogs ansökan.

Vänersborgs tingsrätt beslutade i går eftermiddag att inte bevilja biltillverkaren Nevs rekonstruktion. Dagens Industri rapporterar att beslutet delvis grundar sig i att tingsrätten fann lösningen för finansiering, som Nevs lagt fram, allt för osäker.
 
Det här betyder att Nevs återigen löper stor risk att försättas i konkurs och att bolagets tillgångar utmäts som betalning för dess skulder. Scenariot som Nevs vill undvika är att Kronofogden driver in de tillgångarna som gör biltillverkaren intressant för eventuella investerare.

En beviljad rekonstruktion skulle förhindra detta och Nevs meddelade kort efter tingsrättens avslag att de kommer överklaga beslutet till hovrätten.
 
Diskutera: Blir det någon rekonstruktion för Nevs? 

Taggar: Nyheter, Saab

Kommentarer

#1
2014-08-29 07:52

Dödsstöten?

Enligt SAABSUNITED förnekar både Mahindra och Dongfeng att dom förhandlar med NEVS - det ökar inte NEVS chanser till positivt beslut i Hovrätten,

Saab AB har nu på morgonen gått ut med beskedet att dom drar tillbaka rätten för NEVS att använda varumärket SAAB. Det skall vara möjligt enl. gällande avtal.

Sannolikt gör man detta för att inte komma i konflikt med Mahindra, som Saab AB har haft affärer med tidigare - nu vet man vad som gäller.

Detta gör att, sannolikt, Mahindra drar sig ur (om dom förhandlar), medan Dongfeng skulle fortsatt kunna vara intresserat av Phoenix.

Problemet med Phoenix är att den är "gammal", vissa GM delar måste ersättas och att den inte var helt färdig.

F.ö. sade NEVS förra veckan att pengar till lönerna var på väg för att betalas ut 5 sept - nu har man inte pengar.

#3
2014-08-29 13:45

Tingsrätten godkänner Nevs ansökan om företagsrekonstruktion!

#4
2014-08-29 14:41

Suck! Varför godkändes det? Tänk om några av leverantörerna som Nevs har skulder till konkursar på grund av Nevs. En Cirkus är det.

#5
2014-08-29 14:41

Jag lider med de anställda som kastas mellan hopp och förtvivlan.

Tyvärr kan jag inte vara annat än tveksam till utgången efter att ha sett andra kinesiska satsningar i Sverige. Det lovas runt men hålls tunt...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.