Nästa artikel
Även Toyota ska lansera prenumeration på tillval
Nyheter

Även Toyota ska lansera prenumeration på tillval

Publicerad 14 december 2021
Flera bilmärken har börjat ta betalt för olika finesser per månad istället för en engångskostnad. Toyota hakar på samma trend.

Flera bilmärken har börjat ta betalt för olika tillval per månad istället för en fast engångskostnad vid bilköpet. Ett exempel är Audi där den som vill ha navigationssystem kan få betala 620 kronor i månaden, men även BMW och Tesla har hakat på samma trend.

Det ska Toyota också göra. Amerikanska bilägare som har en Toyota från 2018 eller senare får snart betala åtta dollar i månaden, motsvarande 73 kr, för att kunna starta bilen på distans med bilnyckeln. Det är vanligt på USA-marknaden för att värma upp bilen i förväg.

Nybilsköpare får tillgång till funktionen utan kostnad i minst tre års tid, men därefter får den som vill utnyttja funktionen betala extra och eventuellt kan fler funktioner bakas in i månadsabonnemanget senare.

Det finns inga uppgifter som tyder på att samma upplägg ska lanseras även i Europa, men trenden är tydlig: fler biltillverkare kommer lansera månadsabonnemang för tillval.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 14 december 2021 Känns verkligen som dålig…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.