Nästa artikel
Aston Martin gör redan comeback i Sverige: ”Ökande intresse”
Nyheter

Aston Martin gör redan comeback i Sverige: ”Ökande intresse”

Publicerad 22 december 2020
Bara några veckor efter att Aston Martin tappade sin svenska generalagent inleds ett nytt samarbete.

I början av december kom beskedet att två klassiska brittiska lyxbilsmärken var på väg att försvinna från den svenska marknaden. Det handlade om Aston Martin och Rolls-Royce, något Dagens PS var först att rapportera om.

Anledningen uppgavs vara att inget av märkena hade några planer på att lansera el- eller hybridbilar i någon större utsträckning – något allt fler köpare efterfrågar, även i lyxbilsklassen.

Men det hann inte gå många veckor förrän Aston Martin meddelade att märket nu gör comeback på den svenska marknaden tack vare en satsning som görs tillsammans med danska biljätten Semler.

Försäljningen ska alltså fortsätta trots att Aston Martin inte har några planer på att lansera laddbara bilar åtminstone på kort sikt.

”Vi har märkt av ett ökande intresse för Aston Martin och ökad efterfrågan i lyxbilssegmentet”

Aston Martins nya anläggning i Stockholm ska stå klar i juni 2021.

Ny anläggning på gång

Planen är att ett nytt showroom för Aston Martin ska öppna i juni 2021, och innan dess finns en mindre tillfällig lokal på ett kontorshotell i Stockholm. När den stora anläggningen är klar ska den innehålla försäljning av både nya och begagnade bilar samt ett servicecenter.

– Vi har märkt av ett ökande intresse för Aston Martin tillsammans med ökad efterfrågan i lyxbilssegmentet över huvud taget. Den trenden är centrerad kring de stora städerna och det är därför vi vill lansera Aston Martin i Stockholm men vi kommer nå och täcka in hela den svenska marknaden med hjälp av event och även lansera en tjänst för upphämtning och leverans, säger Johan Mårtensson, Sverigechef på Semler Premium.

Även Aston Martin-chefen Tobias Moers ser fram emot nyöppningen i Sverige.

– Vi är glada att officiellt presentera detta viktiga partnerskap. Detta är en spännande tid för Aston Martin, säger han.

Den absolut viktigaste modellen under nylanseringen av Aston Martin blir suven DBX som byggs i Wales och som ska locka en helt ny kundgrupp till märket. Men även Vantage, DB11 och DBS ska säljas i Sverige.

Läs också: Aston Martin kliver upp i suv-världen med DBX

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.