Bild
Nästa artikel
Aston Martin fördjupar samarbetet med Mercedes-AMG

Aston Martin fördjupar samarbetet med Mercedes-AMG

Nyheter

Mercedes blir storägare i Aston Martin och ska bidra med bland annat hybridteknik.

Brittiska sportbilstillverkaren Aston Martin har inte haft det helt enkelt på sistone. Även om märket nu kört igång en helt ny fabrik i Wales som bygger suv-modellen DBX har aktiekursen rasat efter börsnoteringen för två år sedan.

Aston Martin har redan ett samarbete med Mercedes som bland annat innebär rätten att använda AMG-divisionens V8-motor med dubbla turbo och teknik till infotainmentsystem.

Nu ska Mercedesägaren Daimler utöka ägandet i Aston Martin till 20 procent fram till 2023. Därmed blir Daimler en av märkets största aktieägare, och numera leds även Aston Martin av den tidigare chefen för Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Samtidigt ska Aston Martin få ta del av mer avancerad teknik från Mercedes, bland annat i form av hybriddrivlinor och eldrift. Därmed kan Aston Martin spara enorma belopp jämfört med om tekniken skulle utvecklas ”i huset”.

– Vi tar ännu ett stort steg framåt när vårt långsiktiga samarbete med Mercedes går vidare till nästa nivå, säger Lawrence Stroll, styrelseordförande i Aston Martin.

Läs också: Miljardär räddar Aston Martin – Volvoägaren snuvas

Kommentarer

#1
2020-10-28 17:12

Den hjälpen behöver Aston Martin verkligen av Mercedes.

#2
2020-10-29 07:09

Inte undra på att Totto Wolf tankade Aston aktier för tre månader sedan! Inside?

Inte konstigt att Mercedes luftintag (F1 - avancerat och inte tillåtet att sälja)) finns på de F1 bilar, som nästa år kör som Aston Martin. Köparen bötfälld - MB klarade sig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.