Bild
Nästa artikel
Antonov släpps inte in i Saab?

Antonov släpps inte in i Saab?

Nyheter

Vladimir Antonovs rådgivare säger till DI att Antonov inte kommer att godkännas som finansiär i Saab.

För att Vladimir Antonov ska kunna släppas in som finansiär i Saab krävs godkännande av Europeiska investeringsbanken EIB och regeringen, men så kommer inte att ske. Det säger Antonovs rådgivare Lars Carlström till Dagens industri.

Enligt Dagens industri kommer Carlströms uppgifter från personer med nära kontakter till såväl regeringen som EIB.

Det har tidigare kommit fram uppgifter om att Saab försöker lösa ut EIB-lånet genom att ta ett annat lån, för att på så sätt få in Antonov. Enligt Dagens industri har detta arbete nu intensifierats.

Diskutera: Kan Antonov rädda Saab?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-07-27 16:06

Vad jag blir less på att läsa om turerna kring SAAB! Leverantörerna, underleverantörerna, de anställda får leka bank! Utan ränta! Hela SAAB affären luktar ruttet och borde avvecklas skyndsamt! Är inte de ansvariga/styrelsen förresten skyldiga att likvidera bolaget? Enl.aktiebolagslagen! Någon som vet?

#3
2011-07-28 21:30

Antonov vill tjäna pengar och det kan han bara göra kortsiktigt i SAAB.

Dra era egna slutsatser av det.

#4
2011-07-30 17:42

@leifer
"...Antonov har blåst Lettland på pengar."
Vad grundar du det påståendet på?

EIB gillar inte att det varit "för" lätt att låna pengar av Antonovs bank Snoras i baltikum! De gillar när det är svårt att låna pengar! De vill ha det på sina villkor, 10% ränta m.m. EIB är i.o.f.s. till för att hjälpa företag i Europa, men det måste vara tillräckligt svårt! Därför ogillar man Antonov...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.