Nästa artikel
Alfa Romeo Giulia och Stelvio Quadrifoglio uppdaterade – här är nyheterna
Nyheter

Alfa Romeo Giulia och Stelvio Quadrifoglio uppdaterade – här är nyheterna

Publicerad 7 maj 2020
Alfa Romeo bjuder på flera nyheter i de snabbaste modellerna, bland annat en särskild färg som ska hylla en näst intill bortglömd Alfamodell.

Alfa Romeo har numera ett ganska tomt modellprogram efter att småbilen Mito lagts ned och Golfutmanaren Giulietta sjunger på sista versen.

Men inom en inte alltför avlägsen framtid kommer kompaktsuven Tonale och den brutala GTA-versionen av mellanklassaren Giulia. Dessutom har märket nyss visat upp ansiktslyfta versioner av Giulia och suven Stelvio, och nu ska även de vassare Quadrifoglio-varianterna få ta del av några uppdateringar.

Förutom några mindre designförändringar på utsidan – som nya fälgar och kolfiberdetaljer som tillval – kan köparna välja flera nya exteriörfärger som sticker ut, bland annat 6C Villa d’Este-röd och Montrealgrön där den sistnämnda är en hyllning till Alfa Romeo Montreal som fyller 50 år i år.

På insidan märks en ny mittkonsol och ett nytt infotainmentsystem med 8,8-tumsskärm. De snabbaste Quadrifoglio-modellerna får även ett särskilt läge i infotainmentsystemet för att hålla koll på effekt, vridmoment, temperatur och turbotryck.

En Alfa Romeo brukar oftast köpas av personer som gillar att köra bil men det hindrar inte märket från att också lansera flera nya förarassistanssystem som gör Giulia och Stelvio delvis självkörande i vissa situationer.

Köparna kan dessutom välja ett särskilt sportavgassystem från Akrapovic med kolfiberutblås som tillval. V6-motorn på 2,9 liter med dubbla turbo på 510 hästkrafter lämnas dock orörd.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-05-08 18:37
Gäst (ej verifierad)

Jag är kanske ingen helhjärtad "Alfista" men nog har jag alltid gillat märket och bara för att artikeln ska få åtminstone en kommentar så:

Grönt är tyvärr en numera rätt udda kulör jämfört med förr men den här nyansen var väl kanske inte den mest attraktiva. Men oavsett färg så är ju en Alfa alltid så oerhört mycket attraktivare i linjerna än default-valen som de "oinvigda" köper...;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.