Nästa artikel
Äldre betydligt mer tveksamma till elbilar än yngre
Nyheter

Äldre betydligt mer tveksamma till elbilar än yngre

Publicerad 2023-04-03 14:15
Svenskarna har blivit mer positivt inställda till elbilar det senaste året, men många uppger också att de aldrig kommer byta till eldrift.

En av fem personer som svarat på en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Circle K uppger att de aldrig kommer skaffa en elbil. Den siffran är avsevärt högre i den äldre målgruppen.

Dessutom är nästan tre av tio tillfrågade oroliga för att elen inte ska räcka till om alla byter till elbil, och en majoritet av svenskarna gissar att elbilar kommer vara dominerande på våra vägar 2033. Det är tre år senare än när undersökningen gjordes förra året.

– Även om viljan till att byta till elbil har starkt fäste i Sverige, verkar slopad klimatbonus ha påverkat många till att avvakta. Vi är därmed inte alldeles överraskade att man tror att det stora skiftet kommer dröja tre år längre än man trodde förra året, säger Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K.

Totalt sett har dock var fjärde svensk blivit mer positivt inställd till elbilar under det senaste året. Undersökningen visar också att siffran för hur många som oroar sig för att det inte ska gå att ladda längs vägarna sjunkit från 55 till 44 procent.

Så gjordes undersökningen
  • Undersökningen är gjord för andra året i rad på uppdrag av Circle K.
  • Totalt har 4 301 personer tillfrågats i en webbpanel varav 85 procent hade körkort.
  • Webbpanelen uppges representera hela landet och är utvald utifrån slumpmässigt urval utan självrekrytering.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 2023-04-03 19:29 Jag har inget emot tekniken…
  • 2023-04-03 18:53 Jag räknas till de äldre men…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.