Bild
Nästa artikel
AC-fel: "Plötsligt var den helt död"

AC-fel: "Plötsligt var den helt död"

Nyheter

Efter bara 4 200 mil gick luftkonditioneringen sönder på Nils Olofssons Volkswagen Golf. Först efter viss påtryckning fick han ersättning.

”AC:n var plötsligt helt död.” Så beskriver Nils Olofsson, ägare till en tre år gammal Volkswagen Golf, hur luftkonditioneringen från den ena dagen till den andra inte längre fungerade.

Bilen hade bara gått 4 200 mil när felet upptäcktes. Verkstaden konstaterade att det var just kompressorn som hade gått sönder.

– Vi märkte inte något särskilt med bilen, berättar Nils Olofsson. Bara att det plötsligt inte kom kall luft när det borde göra det.

"Jaså, är det en VAG?"
Bilen lämnades till en auktoriserad verkstad och det visade sig att kompressorna inte längre fungerade. Nils ombads att anmäla felet till sitt försäkringsbolag som maskinskada.

Men nu hade Nils hört att fler Golfägare drabbats av samma fel, vilket han också påpekade. Då lovade verkstaden att kolla om reparationen kunde gå på goodwill. Det kunde dessvärre ta tid att få det godkänt och man visste heller inte om det skulle gå.

– Men redan samma dag, på förmiddagen, ringde dom och sa att det var okej, berättar Nils.

Det innebar att Volkswagen skulle stå för allt material och halva arbetskostnaden. Reparationen kostade 4 012 kronor och Nils skulle därför betala 2 006 kronor.

Samtidigt kontrollerade han sin bilförsäkring och upptäckte då att hans självrisk bara låg på 1 500 kronor. Han ringde därför sitt försäkringsbolag och förklarade att AC:n gått sönder på hans bil.

– Jaså, är det en VAG (Volkswagen Group, reds anm.)? Dom har kompressorproblem, blev svaret.

Och utan vidare diskussion ersatte försäkringsbolaget Nils Olofsson med mellanskillnaden på 506 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om fallet med Nils Olofssons bil?

Kommentarer

#2
Wiklund
2010-11-11 13:59

Jag tycker att försäkringsbolagen, när de nu bevisligen känner till märkessvagheter som denna, ska agera mot fabrikanterna. De ska förklara att man tänker försvara försäkringstagarnas premier genom att hota med att väcka talan mot fabrikanterna om man inte reparerar felen utan kostnader för de enskilda försäkringstagarna, och därmed hela kollektivet.

#3
sweeny
2010-11-11 14:23

Bra idé.

#4
Jägaren
2010-11-11 15:47

Detta är ju värre än rosten på min MB.

#5
Jägaren
2010-11-11 16:55

Inlägget 14:47 av "Jägaren" är INTE skrivet av mig som på riktigt är Jägaren. I morgon kommer jag att ringa redaktionen och kräva att redaktionen spårar IP-adressen. Hur lågt kan man "människa" sjunka?

#6
Jagaren
2010-11-11 18:07

Tagga ner Jägaren.
Jag behöver inget ip för att kunna se vem som skriver för dig i den här listan.
Nu tror jag inte att det är förbjudet, även om jag själv inte skulle använda nicket "Jägaren".
Du kan faktiskt registrera ditt nick, då är saken löst.
Emellertid får du nog ta dig själv i kragen vad gäller diverse förolämpningar.
Jag har god lust att registrera "Jagaren" enbart för att parodiera, vilket faktiskt är betydligt roligare än att försöka bemöta dej sakligt.

#7
Jägaren
2010-11-11 19:14

Märkligt att mitt inlägg 15:55 blev annordlunda än det jag skrev: Det ska vara med tillägget "och blockerar den", alltså "14:44 av "Jägaren" är INTE skrivet av mig som på riktigt är Jägaren. I morgon kommer jag att ringa redaktionen och kräva att redaktionen spårar IP-adressen och blockerar den. Hur lågt kan man "människa" sjunka?

#8
2010-11-11 19:25

Redaktionen.

Gör så att vi som vill diskutera seriöst och som är prenumranter av tidningen där man kan registrera sig med sitt prenumrantnr och att då automatiskt så ploppar en riktiga namn upp. Varför ska man dölja sig med en massa konstiga namn och nummer? Vågar man inte stå för det man skriver eller vad?

Detta för att få bort alla ska vi säga som bara förstör när man vill bolla med fakta med varandra så kommer någon och förstör med en idiot kommentar helt utan källhänvisning.

Men ha gärna kvar denna spalt så vissa kan fortsätta att leka rommen av sig med löjliga kommentarer och personliga påhopp. Så kan vi som vill diskutera seriöst och som är prenumranter få en egen spalt där vi kan få diskutera ifred från alla rötägg. Alltså två artikel kommentarsfält ett seriöst och en lekstuga.

MVH Conny Karlsson/Shogun

#9
truebeliver
2010-11-12 06:43

lol lång näsa åt vw och vag riktigt botten märken franska bilar är bäst!

#10
Skippy
2010-11-12 14:13

Das shit car

#11
Herbie no 53
2010-11-12 20:04

Handhavandefel, utan tvekan!

#12
simon_d
2010-11-13 12:10

VW och Audi är överreklamerade bilar, kvaliteten sitter bara på ytan

#13
2010-11-16 12:13

Jag har haft tillgång till flera bilmärken, Opel, Saab, Volvo och VW/Audi. De enda bilar som haft krångel med AC n är just VAG bilar av någon anledning. De andra har fungerat klanderfritt. Och det är inte enbart AC n utan även servostyrningen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.