Nästa artikel
4 enkla steg: Vett och etikett vid snabbladdaren
Nyheter

4 enkla steg: Vett och etikett vid snabbladdaren

Publicerad 27 september 2023
Så här ska du göra för att hålla igång laddkön.

Det är inte alltid helt enkelt att förstå sig på kösituationen vid snabbladdaren.

I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast, som du kan lyssna på här eller i spelaren ovan, ger Nils Svärd och Anders Helgesson sina bästa ”vett-och-etikett-tips” till hur du ska göra i laddkön.

  • När du närmar dig snabbladdaren, börja med att få en överblick över hur kösituationen ser ut.
  • Om det är kö och en eller flera snabbladdare är lediga beror det förmodligen på att de är trasiga. Åk inte först fram till laddstolpen för att kolla – då har det redan kommit två andra bilar som ställt sig längst bak i kön. Ställ dig först i kön och gå fram till den tomma laddaren för att se om den fungerar.
  • Stå inte kvar vid snabbladdaren för länge. Du behöver förmodligen inte ladda till 100 procent, det är inte som att tanka fullt i en bensinbil. Det tar väldigt lång tid att gå från 85 till 100 procent. Det är mycket snabbare att dra ur sladden vid 80 procent och sedan stanna en kortis senare i fem minuter.
  • När bilen är färdigladdad, flytta den direkt. Om du riskerar att bli kvar på macken eller restaurangen efter att bilen laddat klart kan du sätta upp en lapp med ditt telefonnummer på laddluckan. Det kan också vara bra om laddningen plötsligt avbryts av någon anledning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 27 september 2023 😂😂
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.