Nästa artikel
V90- effekt på Tjänstebilsbarometern
Nyheter

V90- effekt på Tjänstebilsbarometern

Publicerad 16 december 2016 (uppdaterad 3 januari 2018)
Volvo har kommit med många nya modeller den senaste tiden, bland annat kombin V90. Det kan ha väckt inresset hos tjänstebilsförarna.
Fyra av tio tjänstebilister vill ha en Volvo som nästa tjänstebil.
Volvo är det mest eftertraktade bilmärket bland svenska tjänstebilsförare enligt LeasePlan Sveriges årliga enkätundersökning Tjänstebilsbarometern. Fyra av tio tjänstebilister vill helst ha en Volvo som nästa tjänstebil.

En förklaring är att Volvo genom sina nya modeller har lyckats väcka intresset hos fler förare, säger Lisa Midbrink, marknadsanalytiker på LeasePlan. 

På andra plats i undersökningen kommer Volkswagen som efterfrågas av 18 procent av tjänstebilsföraren. Trea i undersökningen kom BMW med 15 procent.

Diskutera: Har du tjänstebil och i så fall vilken?
 
Undersökning: "Vad väljer du för bilmärke nästa gång du ska byta tjänstebil?"

Volvo: 40 %
Volkswagen: 18%
BMW: 15%
Audi: 11%
Mercedes: 6%
Skoda: 2%
Ford: 1%
Toyota: 1%

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2016-12-18 22:04
Mythbuster

daem0n, har du fakta på det? Eller bara du inte gillar den?

#m • Uppdaterat: 2016-12-19 14:46
daem0n

Mythbuster och de andra som undrar:
LeasePlan är dotterbolag till LeasePlan Corporation N.V. vilket i sitt tur har ekonomiska förbindelser (investering) med Volvofinans AB, ett par andra Volvo-relaterat dotter bolag och några de tyska. Det är inte överraskningen att LeasePlan undersökningsresultat "väljer" Volvo och VW på andra plats. Tyvärr folket har det lätt att köpa och tro på partiska undersökningar. Också vi saknar helt oberoende undersökningar, tyvärr...

#n • Uppdaterat: 2016-12-20 19:35
Mythbuster

daem0n, konspirationsteori alltså. Får några registrerade sådana förbindelser som ägarposter finns inte. Tack då vet jag.

#o • Uppdaterat: 2016-12-17 21:24
milkylainen

Kan faktiskt tänka mig en Volvo V90. Har ägt flera s.k tyska "premiumbilar" och inte vart imponerad av någon av dem hittils.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.