Nästa artikel
Bilfrågan: Vad vet ni om bilen?
Bilfrågan

Bilfrågan: Vad vet ni om bilen?

Publicerad 27 maj 2011 (uppdaterad 27 maj 2011)
"Här är några bilder på den bil mina morföräldrar hade i Berlin 1928. Vet ni något om bilen? Modell?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar eller trafik.

FRÅGA:
Er artikel om Horch-bilarna
var mycket intressant. Översänder här några bilder på den bilen mina morföräldrar hade i Berlin 1928 och som mormor kallade ”unser Reisewagen”. Vet ni något om denna bil, årsmodell, motor modellbeteckning antal tillverkade etc?

Som man kan se satt det en ”etta” på kylaren som inte finns på 30-talsmodellerna i er artikel. Tydligen har bilen utrustats senare med kofångare både bak och fram.

Det enda som finns kvar idag är en koffert som sattes fast med läderremmar på trittbrädan.

Klaus Meyer

SVAR:
Bilen ifråga är en Audi, närmare bestämt en sexcylindrig Audi Typ M 18/70 1924 eller senare. Dock är det ingen ”Reisewagen” utan en ”Offener Tourenwagen”. Beteckningen ”Reisewagen” avser en täckt vagn.

Bilen har med all säkerhet eftermonterats med stötfångare. Ettan och jordgloben i fronten representerar att Audi ansåg sig vara nummer ett på jordklotet. Jämför med deras mål att nu bli nummer ett bland premium-märkena.

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2011-05-27 13:09
N-iklas

”Jämför med deras mål”

Är det en lämplig formulering?
Det ger intryck att det är samma biltillverkare det handlar om, och det är det ju inte.

Det borde i stället varit ”Jämför med målet hos - dagens - Audi”, hade det varit så svårt att skriva?

Namnet ”Audi” är det enda gemensamma med gårdagens Audi och dagens, det är inte samma företag och inte samma biltillverkare.

#3 • 2011-05-31 19:38
N-iklas

Audi försöker med stor hängivenhet ta åt sig äran och historien från företag man har absolut ingenting alls att göra med, det är absolut inte hårklyverier utan rätt och slätt fräckt bedrägeri som kan fungera endast därför att så många stödjer Audi och struntar i moralen och sanningen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.