Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Partikelfilter i V70?

Bilfrågan: Partikelfilter i V70?

Bilfrågan

"Vilken sort har V70 2,0d (årsmodell 09–10) på partikelfiltret, självrengörande eller ett sånt man ska byta?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar eller trafik.

FRÅGA:
Funderar lite angående partikelfilter på V70 efter att ha läst Bilfrågan nr 8/11. Vilken sort har V70 2,0d (årsmodell 09–10) på partikelfiltret, självrengörande eller ett sånt man ska byta?

2,0d är ju i grunden en PSA-diesel. Är det PSA-dieseln rakt av eller är det gjort några förändringar? Har den motorn kamrem eller kedja?

Martin

SVAR:
Alla partikelfilter är självrenande, annars skulle de inte fungera särskilt länge.

I vissa fall ska en vätska tillsättas till bränslet men detta sker helt automatiskt. I vissa fall ska hela filtret bytas efter en viss körsträcka men detta kan gälla både motorer med och utan tillsatsvätska.

I det här fallet är det en fyrcylindrig motor från PSA som även används av Ford. Den kräver enligt Volvo ingen tillsats och filtret ska aldrig behöva bytas. Huruvida det gjorts förändringar på motorn vill inte Volvo gå in på. Motorn har kamrem.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Taggar: Bilfrågan, , Volvo V70

Kommentarer

#1
2014-10-07 09:39

Det där med att filtret ALDRIG skall bytas skulle jag ta med en nypa salt. Fler tillverkare har tidigare sagt detta b.l.a Bmw och som bekant är dessa filter aldrig billiga att byta. ( bara dyra eller skitdyra )

#2
2014-10-24 18:33

PSA filtrar är nuförtiden billiga att spola med specialmedel. Man behöver inte ens lossa filtret. Vet inte hur euro6 har förändrat den biten. Här en Opel: https://www.youtube.com/watch?v=020MdntTw34

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.