Nästa artikel
Är det rimligt att batteriet laddar ur?
Bilfrågan

Är det rimligt att batteriet laddar ur?

Publicerad 2024-05-02 05:00
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Jag har köpt en ny Subaru XV, uttagen i oktober och knappt körd. Första resan gick från handlaren i Täby till mitt garage i Stockholm. Några mil bara. Där blev bilen stående ett par veckor. När jag skulle ta ut den startade den inte. Batteriet var helt dött. Jag fick starthjälp av en bärgare och körde sedan ett par mil för att ladda batteriet. Därefter har jag kört ett par resor till Gnesta och ett par turer i Storstockholm. 

När vi en fredag skulle till lantstället startade den inte. Den hade då stått i garaget i 17 dagar. Ska inte ett batteri tåla att bilen står ett par veckor? Och har batteriet förstörts av att ha varit urladdat två gånger på tre månader? Bör jag – eller bilhandlaren – byta till ett nytt batteri?

Lars Anders Karlberg

Svar: Vi ställde frågan till Subaru Nordic och undrade om inte bilen hade varit stående i bilhallen länge innan den såldes och att batteriet kanske inte hade underhållits. Vi har inte fått något svar av importören, men ägaren meddelade strax därefter att han fått besked från säljaren att ett nytt batteri beställts till dennes bil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.