Bild
Nästa artikel
Risk för glappkontakt i Subaru

Risk för glappkontakt i Subaru

Nyheter

Biltillverkaren planerar att återkalla över 2 miljoner bilar globalt. Bromsljusen kan kortslutas, med tändningsproblem som följd.

Subaru tänker gå ut med en återkallelse som rör 2,3 miljoner fordon världen över. Detta skriver nyhetsbyrån Reuters. Återkallelsen skulle kunna bli den största i biltillverkarens historia, om man räknar bort Takata-ärendet med felaktiga krockkuddar.

Vi Bilägare har varit i kontakt med Thomas Possling som ansvarar för Subarus nordiska pressavdelning som inkluderar Sverige, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Han svarar i ett mejl:
– Vi har fått info om att cirka 16.000 bilar kan vara berörda i våra sex marknader. Idag har jag ingen info om exakt vilka bilar det är i respektive land. 

Bilarna som omfattas i Europa är Forester: modellår 2014-2016, Impreza: modellår 2012-2016, samt XV: modellår 2012-2017. Enligt Possling finns risk att silikonångor kan ta sig in i bromsljuskontakten. Om felet skulle uppstå tänds inte bromsljuset när man trycker på pedalen. Bilar med nyckellöst system och automatlåda kan få startproblem eftersom det krävs att bromspedalen är nedtryckt vid start.
– Sannolikheten för att detta ska hända är tämligen liten eftersom det inte är vanligt att man sprayar med den typen kemikalier inne i kupén, säger Thomas Possling. Han berättar också att Subaru kommer att skicka ut information till berörda bilägare för att kostnadsfritt byta kontakten, vilket tar cirka en halvtimme.

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?
 

Kommentarer

#1
2019-03-05 11:11

Subaru är som vanligt 100% seriösa med minsta detalj. Det kan man inte säga om många biltillverkare nuförtiden.

Märkligt dock att på internetforum, motorsajter och röstningar är det alltid de som INTE har Subaru som tycker negativt... men utan kunskap blir det ju lätt så ;)

#2
2019-05-02 12:55

Jag har Forester 2014 och är väldigt negativ. Fyrhjulsdrift som inte fungerar, verkstad under all kritik, Possling som svarar med goddag yxskaft när jag försöker få svar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.