Bild
Nästa artikel

Volvo V40 Cross Country: Plus och minus

Webb-tv

Volvo V40 Cross Country är högre än vanliga V40 och har kosmetika som får bilen att se tuff ut. Vi pekar ut plus och minus.

Klicka på videofönstret för att starta filmen.

Läs hela testet med Volvo V40 Cross Country i Vi Bilägare nummer 6/2013. Där ställs bilen mot Mini Countryman och Opel Mokka.

Tidningen utkommer i butik den 23 april, men prenumeranter får den redan under vecka 16. Klicka här för att teckna en prenumeration.

Diskuterea: Vad tycker du om Volvo V40 Cross Country?

Kommentarer

#1
2013-04-20 08:27

Jag skulle kalla den som två sitsig bil med två extra stolar back. Den är mindre än t.om en Hundai i10 där back. Detta är skamligt med tanke på det jätte höga priset. Senare läser man i tidningar att försäljnings siffror för Volvo har gått ner. man måste vara dum i huvudet för att kunna betala 285000:- för en sådant liten bil.

#2
2013-04-20 11:40

Jo men renerul, denna bilen säljs som "livsstilsbil". Man köper den för att visa vilken aktiv sport och friluftsmänniska man är. (Det ser förmodligen ingen annan annars)

#3
2013-04-20 12:32

Koeningsegg har bara två stolar men kostar ett par miljoner ;)

Allt handlar inte om utrymme. Nu är jag väl inget jättefan av Volvo direkt men jag tror att 285 000 är nog lite billigare (mer prisvärd) än motsvarande tysk. Kvaliteten lär inte vara sämre och för de som gillar Volvos stil så är den väl säkert värd sina pengar. Om man är ensamstående eller bara är två i familjen så varför inte?

#4
2013-04-20 13:19

Nja Roger, jag tror nog att en Bmw 3-serie Touring är ett bättre köp än denna Volvon. En 3-serie är fantastisk bra att köra och har nog aningen mer plats i baksätet och om man inte vräker på att som finns i tillbehörslistan så kostar Bmw:n inte mycket mer.

#5
2013-04-20 15:00

Men fanns det ett baksäte i bilen VIB? Hade ni upptäckt att det fattades så hade ni hittat ett minus med bilen........Men läs tester i motortidningar om V40. Man funderar på om de ens bemödat sig att försöka komma in i baksätet när man läser vad de skriver om bilen. De skriver ju att den är lika rymlig som andra bilar i Ceed/Astra/Civic klassen ungefär så kan man tolka det. Men när man försöker provsitta själv i baksätet efter att ha ställt in förarstolen så inser man att de aldrig provsuttit i baksätet. Jag kom inte in där, fötterna får knappast plats under stolarna, ännu värre om man ska ur bilen. En tvåsitsig bil med möjlighet för små barn att sitta i baksätet är nog en mer rätt beskrivning av bilen. Men visst det är ju en Volvo så den ska väl ha bra betyg i tester........

#6
2013-04-20 22:53

reneraul: Både V60 och V40 är "livstilsbilar" alltså inga laståsnor eller familjebilar. Passar det hippa pensionärsparet eller ett par runt 30-strecket som ännu inte har fått barn.

#7
2013-04-21 00:38

Hacke: 3-serie Touring är väl mer en konkurent till V60 än den här. F30 är ju bara några cm kortare än E34... V60 är bara en cm kortare. Men ja det kanske är lite av problemet. Den är sådär mittimelllan att den drar på sig fler konkurenter än nödvändigt kanske.

V40 är väl en sån bil dock - lite som Minin - man kanske gillar den just för vad den är. Som sagt finns rätt många som inte har behov av last eller liknande. Tänk dig tex pensionärsparet som just sålt kåken och gillar Volvo (vad annars ;) ). De vill ha en lite högre bil med lättare insteg men samtidigt inget stort och vräkigt, till ett ... inte för högt pris. Då passar den perfekt. Eller för ensamstående eller yngre ofertila par ;) Det är ju ekonomiskt självmord att köpa en om den inte passar barnfamiljer och man kanske eventuellt får en knodd när som.

Om man tex har bakåtvänd stol i baksätet, hur illa är det då? Den är ju ändå rätt lång. Är det huvudutrymmet som är dåligt?

#8
2013-04-22 07:01

Det som är en nackdel är bakåtsikten, å andra sidan har bilen väldigt bra backspeglar....?????

Dom får alltså inte ens en backkamera i en Volvo med väldigt mycket utrustning som Marianne säger, det får man ju som standard i många småbilar idag !

#9
2013-04-22 16:37

Jag begriper inte alls den här testen och påståendet att den kan vara lämplig för pensionärer är ju närmast att se som ett hån.
Det finns ju avsevärt billigare och bekvämare bilar för den gruppen.
Nej, hade det inte varit ett järnhandlarmärke på den här bilen hade den blivit dissad till 100%.
Det verkar som ViB börjat prostituera sig likt en annan känd motortidning som aldrig vågat skriva en negativ åsikt om Volvo för att inte tappa annonsintäkter!

#10
2013-04-23 13:37

@saabnisse, Läs en tysk motortidning, eller en Amerikansk ... eller en Japansk. Klart att svensk press vurmar lite extra för svenska märken? Biltester och betyg är trots allt alltid mer eller mindre subjektiva åsikter.

#11
2013-04-24 11:01

Jadå Swemba, jag vet att biltester i motortidningar sällan är objektiva och speciellt inte när de inhemska märkena är inblandade.
Man är tydligen alltför angelägen att behålla viktiga annonsörer för att vara ärliga i sina omdömen.
Men hittills har jag trott att ViB varit mer seriösa i den saken.
Att rekommendera den här bilen till pensionärer visar att man inte alls vet vad man talar om, jag har pensionärsvänner som med svårighet tar sig in i en V70 eller 9-5 och dessa är ju avsevärt större än XV40.

#12
mcregor
2013-04-24 11:27

saabnisse - V70 upplever jag som en relativt låg bil (framsätena) som det inte är speciellt enkelt för en äldre människa att ta sig ur . Så en V40 CC kan mycket väl vara bättre i det avseendet. Sen tycker jag som många andra att den nog för de flesta äldre är alltför dyr för att vara ett alternativ.

#13
2013-05-12 21:37

Jag har ju haft nöjet att köra denna bil några dagar och tycker den är riktigt bra. Kan man acceptera bilens något begränsade utrymmen så är just V40 D4 fantastisk att köra. Kostar man på "Driver Support" så har man en riktigt bra bil speciellt för stadstrafik, förhoppningsvis blir detta standard i framtiden.

Håller med om att bakåtsikten inte är så bra, backkameran är därför bra att ha. Bilen kostar dock inte som en Skoda Fabia och priset gör den därmed inte möjlig till var mans ägo, tyvärr.

Den är inte en familjebil, vilket gör många besvikna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.