Bild
Nästa artikel

Suzuki Swift 1.2: Plus och minus

Webb-tv

Suzuki Swift är smidig och lätthanterlig med låg verklig förbrukning, men rostskyddet får dåligt betyg. Vi pekar ut plus och minus.

Kommentarer

#1
2012-06-07 13:38

Men kära Vi Bilägare! Vem vill läsa om Suzuki Swift? OK , ni intar ett slags konsumentperspektiv och skriver om "alldagliga" bilar. Men problemet är att de som köper en Suzuki Swift, de läser inga biltidningar...De läser Hemmets Veckotidning...Vi som läser biltidningar både på papper och på nätet, vi vill läsa om häftiga bilar! Så mer av typ "Top Gear!"
Vi testar med en gång. Räck upp en hand alla ni som är intresserade av Suzuki Swift! Se där! Inte en enda!

#2
2012-06-07 13:48

VIB.

Fortsätt som ni är! Inga "häftiga" bilar eller löjliga program som Top Gear. Det finns nog mycket ytlighet i samhället ändå idag. Gräv gärna lite ännu djupare i bilrelaterade frågor precis som ni gör idag. Det är intressant,inget jädra underhållningsprogram, det finns nog av sådant.

Jag räcker upp handen för Suzuki Swift! Och VIB!

#3
2012-06-07 14:05

Det där verkar vara en mycket vettig bil, under förutsättning att man kostar på en ordentlig rostskyddsbehandling. Borde vara standard tycker man!

#4
2012-06-07 14:24

@Foxhunter: du verkar kommit fel, "vi bildrömmare" hittar du i tidningen "hogsta växeln" som är till dig och 11-åringar som "ska ha när de blir stora!".

"Vi bilägare" som betalar själva för våra bilar är väldigt glada med tester på "vanliga" bilar. Och dissa inte Swiften för snabbt. När jag provkörde den till svärmor som skulle ha en shoppingbil, så slutade det med att jag sålde min sportbil där man ändå inte får använda potentialen och köpte en Swift istället! Vettig bil och, faktiskt, KUL att köra i det verkliga livet!

#5
2012-06-07 15:51

Jag räcker upp handen.

Läser alla biltidningar, och köpte en Swift just för att jag är bilintresserad, ville ha klassens roligaste bil.

#6
2012-06-07 16:31

Bilar i den storleken är överlag bullriga. Det tycker jag inte är konstigt.
Det är vid stora mellanklassen och uppåt jag upplever de mest anmärkningsvärda skillnader .. Kan ta Skoda Superb som ett lysande exempel, och lite för att inte nämna annat fabrikat och modell som upprör de känsligaste ;o)

#7
2012-06-07 16:49

Foxhunter det är ju just bilar som dessa som är intressanta, bilar som den stora massan har råd att köpa och vill du kolla på flashigare bilar så finns Top Gear, Fifth Gear och diverse andra motortidningar från Sverige.

Min fråga angående denna bil är om automatlådan går lika snålt som den manuella? Sitter väll en CVT låda i antar jag.

#8
2012-06-08 13:29

Instämmer helt med dom som tycker att "Foxhunter" kan ägna sig åt "Top Gear" och liknande!
Jag tycker dessutom att det är intressant med tester av bensindrivna bilar, för oss som INTE vill ha diesel! Det testas ju bara diesel annars!

#9
mcregor
2012-06-09 10:37

Igår provkörde jag och hustrun både en ny Swift och en ny Polo TSI. Vi var båda överens om att Polon var den trevligare av bilarna även om Swift tidigare varit en favorit. Polon gick tystare och TSI-moton var trevligare/rappare men mest förvånande var att den var väsentligt "stadigare" i motorvägsfart - Swiften hade en tendens att vandra lite i sidled. Visserligen var det lite sidvind men vi körde samma sträcka med båda bilarna och inga liknande tendenser fanns med Polon. F ö är dock Swiften en trevlig bil och fortfarande med i "racet" när hustrun skall byta bil.Vi har provkört en stor del av vad marknaden har att erbjuda i denna klass/prisklass men f n är Polon helt klart favoriten även om skillnaderna mellan de för oss "bästa" kanske inte är så stora trots allt.

#11
2012-06-11 10:19

"Foxhunter": Du är helt "ute och reser" med ditt tänk,..men fråga gärna mig som absolut kan tänka mig en Swift vad du vill om bilar.
Varför tror du att folk med ett motorintresse inte även intresserar sig för vad som finns ibland småbilarna/ billigare bilarna?
Det är alltså helt otänkbart i din värld att någon som kör Corvette även har en Colt,Fiesta,Corsa eller varför inte just Swift i familjen?
Bilar används på olika sätt utav alla möjliga människor men fördelen med just bilar som i artiklen är att de är eller kan bli aktuella för väldigt många oavsett storlek på plånbok!

För någon kan den bli den "första nya bilen" och därför uppskattas för det,..för andra "degraderas" den till andra eller tredje bil men fyller ändå en viktig funktion.
Någon kanske vill köpa en sådan här bil till sin dotter eller son?
Billig "enmans" pendlarbil?
"Pensionärsbil"? ...listan kan bli hur lång som helst på människor som absolut intresserar sig för vad Vib skriver.

Tester om värstingbilar m.m må vara intressanta i sig men tillhör knappast vardagslivet för särskilt många...Du är ju inte heller tvungen att utsätta dig för denna "tortyr" som det innebär för dig att läsa om "icke värdiga" bilar i din värld.
Skratta istället hela vägen till banken och låt oss andra få läsa om de bilar som vi vill.

#12
Leif Larsson
2012-06-12 09:09

VB har skrivit i papperstidningen att det ej går att få läderklädsel till Sviften. Det är fel, kostar ca 22 tusen, som tillval.

#13
2012-06-12 22:43

Dä va dyrt för skinn på en Suzuki....;o(

#14
2012-06-12 23:13

Det är inte så många som kan tänka sig att "tokutrusta" en småbil varpå tillbehör som t.e.x skinnklädsel blir väldigt dyrt ( om det ens finns som tillval )
Tar man t.e.x Citroen så är det inte roligt när man vill utrusta sin C3 t.e.x då den är otroligt jobbig att "bygga".
Vill man ha en viss utrustning så måste man även välja en viss motor o.s.v
Är det en viss motor som man söker så är man alltså begränsad till den utrustning som medföljer med väldigt få val.

Vill man ha skinn i C3 så blir priset därför drygt 60.000kr dyrare eftersom att det då också ingår i princip allt som går att stoppa in i modellen....dumt som sagt och den billiga småbilen förvandlas till något helt annat än billig.

#15
2012-06-15 07:47

Mcgregor: polo tsi är såklart också en riktig bra bil. Men man får också gärna nämna att en likvärdig utrustad polo tsi kostar 30'000 mer en än Swift. Ägandekostnaden lär också vara motsvarande lite högre...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.