Bild
Nästa artikel

Rödluvans kusiner i reklamen: Del 2

Webb-TV

Vi har grävt i arkivet och hittat fyra svenska reklamfilmer där kusiner till redaktionsbilen Rödluvan figurerar. Här är andra delen.

 

Vi Bilägare har blivit med en Volkswagen 1500 S 1965, en modell som hamnat i skuggan av Bubblan. Så var det också i de reklamfilmer som producerades av Svenska Volkswagen i Södertälje. Trots att vi fingranskat filmarkivet hittade vi bara fyra svenska reklamfilmer där Typ 3 som modellen också kallades förekommer.

Förbered dig på filmer med märkliga marsianer, kvinnor i bikini och en kung med något under kronan. Rödluvan som vi kallar vår 1500 blev om möjligt något röd om kinderna efter att ha sett filmerna.

Klicka på videofönstret ovan för att se den andra av fyra reklamfilmer.

Se tidigare filmer:
Rödluvans kusiner i reklamen: Del 1

Diskutera: Vad tycker du om reklamfilmen?

Taggar: Webb-tv, , Volkswagen

Kommentarer

#1
2012-12-27 16:04

Även den här filmen är ju kul.
Tyvärr var ju inte bilen lika kul, framvagnen var lite vek och krävde en del justering och motorn var ju bökigare att jobba med än på typ 1.

#2
2012-12-27 21:43

Ägde för många år sen en 1500 variant, väldigt fin, men motorn var slut och det fanns ingen värme i den.
Åkte till en bilhandlare utan bilen, frågade om han ville byta in en fin 1500 mot nått annat på gården.
Vi åkte dit med bilen, stod 45 minuter 1 kvarter bort så moton skulle svalna och oljan kallna så det blev oljetryck, handlaren tog bara en kort provtur, och var nöjd med bilen, jag åkte hem i en Granada 3,0 V6.

#3
2012-12-28 00:52

VW 1500 på bilden är i exakt samma färg som min hade. Jag hade en del problem med den. Bl.a. skar motorn på semester i England. Fick punga ut för en ny motor. Enda gången i mitt drygt 40-åriga billiv som jag har tvingats byta motor.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.