Bild
Nästa artikel

Mazda 2: Plus och minus

Webb-tv

Mazda 2 är en rymlig småbil med god komfort och större bagage än man kan tro. Vi pekar plus och minus med modellen.

Kommentarer

#1
2011-04-13 12:16

Jag har tagit bort tre inlägg som inte tillförde något till diskussionen.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#2
2011-04-13 17:38

Ska bli intressant att läsa testet! Själv tror jag mycket på nya Suzuki Swift, även om jag inte gillar den nya designen. Den tidigare var så mycket renare i formen. Men i övrigt verkar den vara helgjuten.

#3
2011-04-14 00:30

Sympatisk liten bil.

Det där med att man är tvungen att trycka ner koppling/broms på en manuell bil har jag dock aldrig hört talas om? Automater har ju haft den funktionen, men manuella?

Trist att de inte börjat med gasdämpare för huven. Nu är det kanske inte så vanligt i den klassen, men inte ens min 6'a har gasdämpare. Inte kollat på den nya nu, men min gamla hade till och med fästöron för dom. Fanns kit att köpa och bara skruva dit. Konstigt och dumsnålt.

#4
2011-04-14 13:18

Mazda 2 och Ford Fiesta kusiner? Det finns många likheter med design. Prismässigt lär Mazdan vara dyrare, men får man mera för pengarna? Fiestas Yamaha-designade motor är fulltrräff, men vad är det för motor i Mazdan, återstår att ta reda på.

#5
2011-04-14 19:40

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Z_engine

En sådan motor är det. Mazdas egen konstruktion så vitt jag förstår. ZJ i 1,3 och ZY i 1,5. Båda med kamkjedja. Annars brukar Mazda använda egna varianter av Fords Duratec-motorer. Iallafall fyrorna på 2 liter och uppåt, och även V6'orna på de marknadar där de finns.

Mazda2 och Fiesta är i högsta grad släkt. Skulle tro att Mazda3 och Focus även dessa delar viss teknologi. Mazda6, Mondeo och V70 är även de släkt på långt håll, framförallt Forden och Mazdan (nya 6'an är dock baserad på en förstorad version av förra, men den var nära släkt med gamla Mondeo.)

Sen vet jag inte riktigt vad de menar med släkt, delade plattformar etc. Men det är väl nån kabelpiska och nåt blinkersrelä som är gemensamt eller nåt ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.