Nästa artikel
Ford B-Max: Plus och minus
Webb-TV

Ford B-Max: Plus och minus

Publicerad 15 december 2013 (uppdaterad 25 augusti 2014)
Lilla familjetransportören Ford B-Max är en smart bil, men den innovativa konstruktionen har också brister. Se filmen från vårt test.

 

Vad har nya Nissan Note att sätta emot Ford B-Max och Skoda Roomster? Vi har tussat ihop de tre små och smarta familjebilarna i ett test där vi tittat extra noga på utrymmen, flexibilitet och ekonomi. Här ovanför kan du se en film från testet.

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 18/2013 som utkommer den 17 december. Den som prenumererar får tidningen tidigare och till lägre pris.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Ford B-Max?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-15 23:41
Raphael

Ford tycks ha satsat krutet på dörrarna och helt missat flexibiliteten. Inte ens skjutbart baksäte i en minibuss när flera konkurrenter har det... Over and out säger jag, det är viktigare för mig än att B-stolpen saknas.

#2 • Uppdaterat: 2013-12-16 09:03
Swemba

Till skillnad från Opel så har Ford i alla fall förstått att hela vitsen med bakhängda bakdörrar är att kunna ta bort mittstolpen.

#3 • Uppdaterat: 2013-12-20 00:10
Roger Skagerström

Minibuss och minibuss.. Tror inte folk skulle använda den där skjutningen så mycket. Att fälla sätet känns fullt tillräckligt. I den här klassen där det i grunden mest handlar om höga kombibilar tror jag man får vara med på att att det kompromissas åt båda hållen.

Tror bakstätet hade blivit väldigt tanigt i en sån liten bil om skjutmån skulle finnas i breddled - sätesryggen måste ju gå fri från inredningen i bagageutrymmet, och den lär vara extra tjock här på grund av skjutmekanismen. Allt blir inte automatiskt bättre bara för att man kan ställa in smäcket i 40 olika ledder ;)

#4 • Uppdaterat: 2013-12-20 13:09
N-iklas

Det är väldigt störande när en så dålig bil vinner test efter test.

Redan förra gången den vann visade ju en närmare granskning av testresultaten att den inte alls skulle ha vunnit det testet.

Speciellt irriterande är hyllningar av en lösning som är tekniskt idiotisk och funktionellt meningslös – dörren.

Men påpekande av det här slaget som underkänner biltesterna baserade på biltesternas egna fakta!
Är självklart lika meningslöst - för den personliga åsikten slår ju alltid fakta i den sjuka bilvärlden.

#5 • Uppdaterat: 2013-12-20 16:32
Raphael

Har man inte haft en minibuss med skjutbart säte så förstår jag att det inte verkar som något som är viktigt, men har man haft det så förstår man det och sen kan man inte klara sig utan det. Jag skulle aldrig köpa en ny bil idag som inte har skjutbart baksäte. Och ja, detta är minibussar. Det är minibussar i minsta storleksklassen, detta är Juniior-varianterna av de större minibussarna.

#6 • Uppdaterat: 2013-12-20 22:39
Swemba

Jag förstår inte varför inte alla bilar har skjutbart baksäte. Det känns som en självklar funktion att kunna prioritera mellan benutrymme och bagageutrymme.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.