Bild
Nästa artikel

Skoda Roomster: Plus och minus

Webb-TV

Skoda Roomster är kanske inte så snygg att titta på, men den är rymlig, flexibel och utmärkt för att köra barn. Se filmen från vårt test.

 

Vad har nya Nissan Note att sätta emot Ford B-Max och Skoda Roomster? Vi har tussat ihop de tre små och smarta familjebilarna i ett test där vi tittat extra noga på utrymmen, flexibilitet och ekonomi. Här ovanför kan du se en film från testet.

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 18/2013 som utkommer den 17 december. Den som prenumererar får tidningen tidigare och till lägre pris.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Roomster?

Taggar: Webb-tv, , Skoda Roomster

Kommentarer

#1
2013-12-10 20:43

Toppen med tips på lämplig bil för barn. En annan test jag skulle önska är bilen som kan frakta tre barn i spannet 0-7 år. Tre småbarn är verkligen svårt att få in i en personbil och bussvarianterna är inte många. Tex. är det väldigt omständigt att lyckas få in bältena i låsen med tre framåtvända bilbarnstolar i baksätet. Sedan är det inte alla bilar som ens är nog breda att ha tre stolar i bredd. Mittenbarnet ska dessutom vara rimligt att lyfta in till sin plats utan ryggskott.

#2
2013-12-12 20:38

Vågar nog erkänna att jag tycker den är rätt snygg. :p Lite udda linjer men den har en sympatisk uppsyn :P

#3
2013-12-14 22:54

Den ser ut som två olika bilar från sidan och det stör mig. Jag gillar symmetri i linjer.

#4
2013-12-15 16:43

Det här är en riktigt vettig bil och jag kan mycket väl stå ut med det udda, tvådelade utseendet. I mångt och mycket bättre än Ford B-max som den testas mot. (Nissan Note, som annars har en trevlig exteriör, förbigår jag med tystnad.)
Skälet till att jag inte skulle välja den själv är att den rimligen snart får en ersättare och att denna då rasar i värde och att den, som de flesta mindre bilar, är bullrig.

#5
2013-12-15 16:58

Jag tycker att det ser ut som en skåpbil där man i efterhand fått för sig att glasa in skåputrymmet.
Nej tack som privatbil, men gärna som firmabil för en hantverkare t.ex.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.