Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Opels nyheter i Genève

Genève 2014

En väldigt speciell Astra, flera nya motorer och en förhöjd Adam. Häng med Vi Bilägare till Opels monter på bilsalongen i Genève.

Kommentarer

#1
2014-03-04 14:57

Svårt att sälja bilar när representanten som intervjuas direkt vänder sig till uteslutande 4-åringar i förskolan.

Adam finns ju som sparkbil också, den borde väl vara högintressant för den kundgrupp man tycks prioritera i Sverige.

#2
2014-03-04 16:17

Jag vill varna för att köpa Opel. MAn kan nämligen inte lita på att dm informerar sina kunder om ev. brister på deras bilar som kan innebära reparationskostnader på flera tusentals kronor. Drabbades nyligen av en brusten sträckare till kamkedjan med motorhaveri. Reparationskostnad 40.000:-. Detta fel val välkänt hos Opel. När jag googlade problemet så visar det sig att Vi Bilägare redan 2011 påtalat detta efter att flera bilägare drabbats. Vi Bilägare satte upp ett varningens finger för just denna modell. Som kund tror man ju att kamkedja är extra tryggt. Om Opel gått ut med information om detta hade jag i samband med service kunnat få kamkedjan kollad. En ganska billig kontroll som hade förhindrat ett motorhaveri. Men Opel valde att mörka detta. Man sa ingenting. Jag har kollat med auktoriserad Opelverkstad och dom har inte fått någon information om att påtala detta för kunderna. Opel lägger locket på. Alltså - varning för Opel. Om det visar sig att någon modell har ett fel så kommer dom inte informera dig som kund. Man bryr sig inte om sina kunder utan mörkar ev. fel och brister. Sen får kunderna stå för notan. Köp aldrig en Opel!

#3
2014-03-04 16:43

Man kan även googla sin bil innan den rasar! Då vet man vad som är svagt och behöver bytas. Själv är bäste dräng! =)

#4
2014-03-04 19:22

Min sista Opel blev en Astra Coupé 2.0T - 2001, sedan efter denna bil bestämde jag mig för att aldrig mer köpa en ny Opel igen. Den fungerade hyfsat bra medan den var ny men sedan började elektroniken att spöka och sak efter sak var man tvungen att byta och inte nog med det så tändes även de flesta lamporna i instrumenttavlan från motorstyrnings fel till fel på ABS bromsarna och även fel på ESP systemet. Min slutsats har varit att Opel använder billiga komponenter från under leverantörer som inte håller i längden. Jag har alltid gillat Opel och tycker att de har vissa sportiga bilar i sitt sortiment men nu när företaget blöder så kraftigt bör man nog undvika deras produkter. Går Opel i konkurs så behöver man ju inte göra det själv.

#6
2014-03-04 20:46

Människor som pratar strunt som är okunniga och som bedriver kampanjer är jag obeskrivligt störd av.

Denna figur har skrivit en text och har sedan några veckor hållit på med att leta upp platser att klistra in samma text på ställe efter ställe.

Då svarar jag med samma mynt genom att kopiera och klistra in två svar som gavs på en annan sida.

”Det där är verkligen inget nytt. Det felet på 2.2 som är en delvis amerikansk GM motor och ingen genuin Opelmotor har varit känt i 10 år, något mörkande kan det därför inte vara tal om.

Snarare utbrett slarv. Men den som är okunnig är knappast rätt person att ge andra råd. Dessutom brukar detta fel inte komma plötsligt utan märkas så att en motorvarningslampa tänds. Kanske någon inte varit uppmärksam?

Detta är den enda motor som har denna typen av fel. En dieselmotor på Corsa från Fiat har haft fel på ventilationen. Bensinpumpen till främst - men inte enbart- den direktinsprutade 2.2 har också krånglat ofta Och en växellåda med automatisk koppling har också haft många fel. Dessutom var det en del fel på den elektriska servostyrningen i början av 00-talet 1998-2004 sådär - det felet tycks ha drabbat alla bilmärken med elektrisk styrning. Detta är de enda fel i större antal som förekommit efter år 2000.

Det finns inga kända - allmänna - fel på några av de modeller som kommit efter 2009.
Tvärt om, samtidigt som dessa missar har Opel fått rader med utmärkelser för högsta kvalitet nästan varje år redan från år 2000, så att tro att man gör någon en tjänst genom att avråda från att köpa Opel kan vara en rejäl otjänst eftersom de flesta andra bilmärken drabbas av fler allvarliga dyra fel än Opel. För varje missnöjd finns hundratals nöjda, vem ska man då lyssna på?”

#7
2014-03-04 20:49

"Bilarna som ska oftast och minst ofta till verkstad För att ingå i statistiken ska bilmärket ha reparerats eller lämnas in på service minst 100 gånger via Autobutler.se.
Listorna nedan visar antal verkstadsbesök via Autobutler.se per 100 registrerade bilar för respektive märke.

OFTAST TILL VERKSTAD

1. Fiat, 0,55 besök per 100 bilar

2. Kia, 0,54

3. Peugeot, 0,52

4. Chrysler, 0,44

5. Citroën, 0,43

MINST OFTA TILL VERKSTAD

1. Toyota, 0,14

2. Volvo, 0,18

3. Opel, 0,19

3. Saab, 0,19

5. Ford 0,22

Källa: Autobutler.se"

#8
2014-03-04 22:24

Autobutler.se, har aldrig hört talas om den sajten.
Spontan tanke är att de märken som är minst representerade har ett betydligt större återförsäljar och verkstadsnät så folk ringer direkt till närmaste verkstad och bokar tid.
Säger inte med detta att siffrorna är fel, men vissa märken som tex VW finns inte ens representerade på listan.

#9
2014-03-04 22:29

True beliver får tro vad han vill, men uppdaterad är han absolut inte. Franska bilar hör överlag inte till de minst feldrabbade. Fiat har för få sålda bilar i Sverige för att hamna på topp i kundenkäter. Opel har ett samarbete med Fiat när det gäller de nya Dieselmotorerna.
Opel har ju inga mängder av återkallade bilar, och har under ett flertal år hamnat främst på Dekras kvalitetsindex, tillsammans med Audi, BMW t.ex. Men ett dilemma finns i Sverige. Det finns ingen central ledning och information mellan handlare och servicefunktioner. Opel och GM har ingen centralt styrd serviceorganisation. Opels service sköts idag av vad jag kallar blandade karameller! Auktoriserade verkstäder i all ära men.- Har man tur, bor man på en ort med förstklassig service. Har man otur finns vare sig bra service eller försäljning på den plats man bor. I dessa fall överväger man självklart att välja ett annat märke, om man nu inte godtar att åka 20 till 30 mil för service.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.