Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Peugeots nyheter i Genève

Genève 2014

Vi Bilägare spanar in Peugeots monter i Genève. Se tillverkarens nyheter och en intervju med Peugeot Sverige här.

 

Vi Bilägare rapporterar från bilsalongen som nu pågår för fullt i Genève. Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen.

Diskutera: Vad tycker du om Peugeots nyheter?

Taggar: Webb-tv, , Nyheter, Peugeot

Kommentarer

#1
2014-03-04 12:19

108 är en söt bil, jag tar den nog helst i Citroën-version, men absolut har den estetiska kvaliteter.

#2
2014-03-04 14:39

Ok bil, men nu börjar minibilarna bli rätt många på marknaden.
Kolla in Renault Clio, i länken får man se lite mer bilder på interiören.
Visst, plasten ser väl sådär ut men hamnar den rätt i pris så kan detta bli en rätt bra succe tror jag.

Motor bak och bakhjulsdrift :-)

http://www.autocar.co.uk/car-news/geneva-motor-show/turbo-power-rear-drive-renault-twingo

#3
2014-03-04 15:18

Kan man inte se skillnad på en Clio och en Twingo så behöver man nya brillor. :) När det gäller den inre designen så ser jag flera liketer med 108 och C1. Stora lackerade ytor i plast, stor pekskärm, runda luftutblås och stor rund blaffa framför ratten med huvudinstrumenten - här föredrar jag faktiskt C1 och 108 som ser mer exklusiva ut.

#4
2014-03-04 15:21

Twingo ska det såklart vara, det gick lite snabbt där.
Clio är ju ett par nummer större numera.

Ska bli kul att se hur motorn bak hos smart och renault står sig mot tripplarna, om det faktiskt ger några fördelar, bättre körglädje eller bara är en grej för att stå ut lite.

#5
2014-03-04 15:28

Jag är tveksam till hur utrymmena blir med motorn bak, men jag tror att de som är intresserade av Twingon inte söker maximalt utrymme ändå.

#6
2014-03-04 15:30

Kolla någon av de sista bilderna i länken, bagaget ser riktigt stort ut faktiskt för en bil i denna klassen.
Svårt att bedöma på en bild men ser ju bra mkt större ut än tex Suzuki Swift.

#7
2014-03-04 16:58

Jag undrar hur utrymmet för baksätespassagerarna är. Om vi jämför med förra generationen av 107/C1 så var utrymmet bak riktigt skapligt men bagageutrymmet för skralt. Det är en kompromiss man gör och frågan är hur Renault har tänkt, det ska bli intressant att se. Men genom att de har lagt motorn bak så antar jag att det inte blir något reservhjul eller ligger det under "motorhuven" fram? Och några smarta fack under bagagerumsmattan bak blir det inte heller för motorn sitter ju där... Tja vi får väl se hur den tar sig i verkligheten, men visst är det kul att de går en egen väg.

#8
2014-03-04 21:41

Fast jag tar nog ett större bagage framför ett ett stort baksäte i denna typen av bil, känns som sätet bak är mer till som nödlösning när polarna ska ha kort lift eller när farmor ställer in veckohandlingen i baksätet för att det är "lättare" än att nyttja bakluckan.

Sålänge man kan få med sig ett lite större handbagage (flyget) utan att hålla på att fälla säten så är jag nöjd.

#9
2014-03-05 08:16

I just dessa utpräglade småbilar så håller jag nog med Reverend Benny om baksätesutrymme kontra bagageutrymme för en sån här liten bil köper man ju inte för att regelbundet åka > 2 personer i. Däremot kan ett hyfsat bagage vara bra att ha. Går vi däremot upp till t ex Golf-klassen så vill jag nog ha bra komfort och plats även i baksätet för den storleksklassen riktar sig ju mera till segmentet "familje-bilar".

#10
2014-03-06 20:15

Hm, jag minns när jag åkte till Gotland för många år sedan med en Citroën AX, en fästmö och hennes två barn plus en hund och så bagage. Och en AX var storleksmässigt i precis den här storleken av minsta miniklassen.... Det gick bra. :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.