Nästa artikel
Webb-TV: Nya lilla Renault Twingo
Genève 2014

Webb-TV: Nya lilla Renault Twingo

Publicerad 5 mars 2014 (uppdaterad 5 mars 2014)
Vi Bilägare gästar Renaults monter. Där hittar vi nya minstingen Renault Twingo, med motor och drivning i bakdelen. Se film och intervju här.

 

Vi Bilägare rapporterar från bilsalongen som nu pågår för fullt i Genève. Renault visar upp nya Twingo, och än så länge är det osäkert om den kommer till Sverige. Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen.

Diskutera: Vad tycker du, bör bilen importeras till Sverige?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-03-05 10:53
Raphael

Ingen dieselmotor? Hmm... och stopp/start bara tillval på den lilla. Mindre bra för en bil med så utpräglad stadsbilsprägling. Renault Laban gör hon en jämförelse med, ja jag har svårt se kopplingen riktigt. Renault 4 var ju en högbyggd funkisbil som befriad från allt vad sportighet heter, nya Twingong vill ju vara sportig och käck. Jag skulle gärna se en modern efterföljare till Laban, men tror knappast att Twingo är det.

#2 • Uppdaterat: 2014-03-05 16:39
Reverend Benny

Jo fast om man kollar det segmentet så är det inte så många som kör diesel, tror inte C1, Smart eller VW up som den tävlar mot har diesel som alternativ.
Att start stop är tillval är nog mer en kostnadsfråga, lite som ESP var en gång i tiden.
Om bilen tas in till Sverige så lär det nog vara med StartStop och med stora motorn.
Jag gillar denna bilen, vet inte vad det är men gillar att man satt motorn bak och går en liten annourlunda väg.
Ska bli sköj att läsa lite tester hur den uppför sig på vägen.

#3 • Uppdaterat: 2014-03-05 17:39
Raphael

Fiat Panda och Fiat 500 finns med diesel. :)
Bagageutrymmet i Twingon är inte så stort med hatthyllan på (såg ett reportage från Which car på youtube), motorn gör att golvet hamnar högre upp än annars, men tar man bort hatthyllan ser det stort ut...

#4 • Uppdaterat: 2014-03-05 18:04
Gäst (ej verifierad)

Ser betydligt trevligare ut här än de tidigare bilderna. Riktigt fräck!

Och jag ser också verkligen fram emot de första provkörningarna och omdömena om dess vägegenskaper.

Stopp/start är i praktiken nästan helt verkningslöst så bara bra att kunden inte påtvingas den kostnaden.

En småbil med attityd.

#5 • Uppdaterat: 2014-03-05 18:31
Pi

Benny - Smart kan nog ha funnits med diesel men en utpräglad stadsbil som sällan går några längre sträckor skall nog inte heller ha en diesel så där passar nog bensinaren bäst - eller eldrift om man kan få ner inköpspriset.

#6 • Uppdaterat: 2014-03-05 18:32
Focus

Förr sa man att VW 1200 fram hade plats till en klase vindruvor och en liter brännvin och det kan väl bli något i den stilen på denna också. Ska man jämföra gamla "synder" med denna Twingo så är det knappast 4 Laban utan i så fall med 4 CV som hade motorn bak. Hoppas att den kvalitetsmässigt är betydligt bättre än 4 CV. 4 Laban var en nyttobil av stora mått med plats för lika mycket last som betydligt större kombibilar

#7 • Uppdaterat: 2014-03-05 18:44
MichaelTow

Det nya Twingo blir garanterad en succé. Den kommer kanske inte att sälja i samma stora volym som R5 men den blir eftertraktad. Kul att släppa en ny modell med bakhjulsdrift.

#8 • Uppdaterat: 2014-03-05 19:49
Reverend Benny

Jo, som du skriver Pi, det är nog ingen mening med en modern diesel med partikelfilter i något man kan kalla "stadsbil". Speciellt inte när bensinaren sannolikt blir snål.
Detta måste ju vara den minsta och billigaste bilen med bakhjulsdrift som kommer börja säljas snart. Perfekt för kids eller vuxna kids som vill lära sig drifting eller leka lite när första snön lagt sig.
Får bara hoppas att antispin går att koppla ur temporärt ;)

#9 • Uppdaterat: 2014-03-05 20:22
Lason1

Skulle gärna sett den eldriven som alternativ. Har inte provat elektriska kangoon, men den drivlinan (eller mindre motor och samma batteri) borde gått att smälla in i Twingon. Jag har privat Twizy, bygger på liknande chassi (bakhjulsdrift, motorn bak och mycket styrutslag) och det var riktigt rolig att köra. Och makalöst bra i stadstrafik. Den va dock för slö för att köra på något annat än absolut max 70-väg (gjorde 84).

Men verkar riktigt tuff! Skulle nog vara kul med en provkörning om den kommer. Har aldrig gillar Renault, men jag gillar nytänkande och det är dom ju faktiskt bra på, så håller det på såhär för jag nog ändra mig.

Dagens motsvarighet till R4 Laban torde ju ändå vara Kangoo, eller?

#a • Uppdaterat: 2014-03-05 20:40
Pi

Jag har kört E-Up och det var en väldigt trevlig upplevelse. Tråkigt bara att merkostnaden för eldrift blir rätt avsevärd och speciellt bilar i dessa storleks- och prisklasser är ju rätt priskänsliga produkter.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.