Bild
Nästa artikel

Webb-TV: Här är nya Toyota Aygo

Genève 2014

På bilmässan i Genève hittar vi en helt ny generation av Toyota Aygo. Bilen har bland annat blivit rymligare. Se film och 25 bilder här!

 

Vi Bilägare rapporterar från bilsalongen som nu pågår för fullt i Genève. I Toyotas monter står nya Toyota Aygo som fått uppdateringar på flera punkter jämfört med föregångaren.

Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen där vi intervjuar Toyota Sverige.

Diskutera: Vad tycker du om nya Toyota Aygo?

Taggar: Webb-tv, , Toyota Aygo

Kommentarer

#1
2014-03-05 10:59

Skall bli intressant att se vilka detaljer som skiljer trillingarna åt den här gången. Tidigare var det Aygon som fick det mer påkostade utförandet men nu undrar jag om inte Toyota har tänkt fel då 108:an verkar mer genomtänkt den här gången men vi får se hur prisbilden blir.

#2
2014-03-05 11:12

För dessa verkligt små småbilar så kommer ju prisnivån att bli absolut avgörande eftersom man kan få bilar i storleksklassen ovanför dessa - typ Polo, Fiesta, Rio, Clio - för runt 120.000 kr och uppåt. För att inte tala om Dacia Sandero...
Så min personliga uppfattning är att en rimligt utrustad bil i denna klass knappast får kosta mera än strax över 100.000 kr. Blir det högre så skulle i alla fall jag kolla nästa storleksklass om jag stod i begrepp att köpa en ny småbil. Och exempelvis Fiestan går ju dessutom att få med autobroms numera för en överkomlig penning och den har dessutom 5 års garanti.
Sen kan jag väl inte påstå att det var nån avgörande skillnad i utförandet mellan Aygo, C1 och 107 tidigare. Jag såg ingen i alla fall på de bilar vi provkörde men det är möjligt att det fanns nån.

#3
2014-03-05 11:54

Absolut "Pi" och du är knappast ensam om att ha missat dessa "detaljer",då ingen motortidning som jag har läst har noterat det.
Sen kan man ju diskutera VAD som är avgörande skillnader då det är så individuellt.

Men avgörande kan ju för någon vara t.e.x möjligheten till att kunna välja till extrautrustning eller hur bilarna är utrustade som orginal.
Små saker på annars likvärdiga bilar kan då göra en skillnad och om priset dessutom inte skiljer allt för mycket så väljer ju de flesta det fabrikat med bäst rykte.
Aygon var dyrare i början men jag anser att den var ett bättre köp då den var bättre utrustad. Den stora skillnaden som jag ser det är dock att hela bakpartiet är ändrat på Aygon till det bättre. Den har andra bakdörrar som inte "skär" in över hjulhusen samt ett "riktigt" tanklock. Bakljusen m.m är en annan detalj som ser betydligt mer påkostat ut vilket ger bilen en helt annan look. Dessa skillnader sammantaget gör att Aygon ser ( och är ) mer påkostad och kan mer uppfattas som lillebror till en Yaris framför den i det närmast moppebil-looken som syskonen har.

Lägger man till detta Toyotas klart mycket bättre organisation så är valet lätt om bilarna är jämndyra som de ofta har varit på senare tid.

Vi köpte dock 107:or eftersom att priset var rätt och bilarna hade 5 års garanti. Håller med om att priset för de nya bilarna inte bör bli högre än 100.000kr men med tanke på vad föregångarna kostar idag samt hur mycket sämre de är så känns det konstigt om de nya inte blir klart dyrare. Att prislappen MÅSTE landa klart under Up! är dock givet.

#4
2014-03-05 12:00

Ändringarna i bakpartiet var jag dock medveten om men det hade ingen avgörande betydelse och när vi kollade dessa bilar så var nog utrustningsnivån rätt lika. Detta är ju inte bilar som man kostar på dyra utrustningspaket utan det gäller att hitta nåt som är tillräckligt bra/acceptabelt redan ifrån början.
Vi köpte dock en Kia Picanto istället eftersom den var avsevärt trevligare både utanpå och inombords och gick tystare även om "tystare" kanske innebär lite annat i denna bilklass än för större bilar...:) Sen satt ju inte 7 års garanti helt fel heller och servicekostnaderna visade sig vara helt OK på Picanton.

#5
2014-03-05 13:04

Ja Picanton är ju en generation nyare och därför inte jämförbar på något annat vis än priset.
Vi jämförde med Picanto -08 och den gången blev valet C1 men jag minns inte riktigt varför. ( sämre utrustning b.l.a ej antisladd tror jag )

Skillnaderna mellan C1-08 och 107-12 är marginella för förutom faceliften fram och stolsvärme så är det nog svårt att hitta någon skillnad. ;)

#6
2014-03-05 14:36

Egendomlig grill/front!
Om 107 och C1 kommer med mera traditionella snokar lär Aygo nog bli den sämst sålda av de tre.

#7
2014-03-05 15:21

Ja "Jes",..själv tänkte jag mest på bakdelen som ser ut att skymma sikten betydligt mer i Aygon och de som förmodas sitta bak får inte mycket till utsikt.
Tidigare var det C1/107 som hade baklamporna placerade på C-stolparna medan Aygon hade sina mer traditionellt,..men nu har man alltså bytt plats på detta.
Som tur är nu bakdörrarna inte längre en "del av bakskärmarna" på C1/107

http://www.peugeot.se/showroom/nya-108/

http://www.vibilagare.se/bildspel/25-bilder-nya-toyota-aygo?mainArticle=48248&galleryImage=120432#gallery-image

#8
2014-03-05 16:48

Svårt att se på bilderna hur mkt som skiljer interiört, men jag hoppas verkligen dom gjort något med stolarna i dessa nya modeller.
Jag gillade de gamla modellerna av Aygo och 107 och har kört ett par st som hyrbil, men tyckte att största plumpen i protokollet var att stolarna var lika platta som en pall.
Kollar man på en av bilderna så ser det ut som det är nya stolar med lite bättre sidostöd, helt klart ett bra grepp om det stämmer.

#9
2014-03-05 17:54

Ser för jävlig ut, då är Peugeot och Citroens versioner mycket elegantare!

#10
2014-03-05 21:43

Fronten ser ut som en sur japan. Det kanske det är?

#11
2014-03-06 06:54

Fy fasan så den ser ut.... Synd!

#12
2014-03-06 10:08

Här går Toyota bet när det gäller designen.
Fy vad ful.
Vad är meningen med sådan design ?

#13
2014-03-06 11:03

Meningen är att den yngre målgruppen ska gilla designen och kunna köpa en relativt billig men egen bil (kan se väldigt olika ut enbart beroende på färgvalet) som sticker ut från mängden.
Personligen tror jag att man kommer att lyckas bra men det får framtidens försäljning visa.
Som jag förstått det ska också krysset i fronten vara utbytbart och finnas i olika färgval som kan ändras även i efterhand? Är det fler som hört detta och kan bekräfta det?

#14
2014-03-06 12:48

Tror säkert att Aygon kommer att locka en yngre skara köpare men samtidigt är det ju så att de yngsta inte så ofta lägger över 100.000kr på sin första bil. De första körkortsåren är det även så att många vill leka av sig/lära sig köra bil och gör det helst i någon äldre bil som inte betingar ett så högt värde.
Den här typen utav bil tror jag främst tilltalas utav de som är lite äldre och som inte är jättebilintresserade för övrigt och som ännu inte har hunnit skaffa barn samt utav den äldre delen av befolkningen. ( kanske +55 ? )

#15
2014-03-06 17:05

Jag tror också att det är främst äldre och blinda som köper bilen...

#16
2014-03-06 17:25

Mistro, Det är just därför man kan prenumerera på bilen för en fast kostnad inkl service och försäkring och välja att köpa loss den senare om man så vill, det visade sig ju redan med förra Aygon att det attraherar många yngre betydligt mer än att köpa ut en ny bil för över 100 000kr och sen betala dyra fösäkringspremier i städerna ect.

#18
2014-03-06 20:32

Ja leifer Aygon är en plåtlåda att köra speciellt längre med!
En Yaris har helt klart varit värd merpriset där tycker åtminstone jag.
Åtminstone förra Aygo modellen ska tilläggas då den nya troligen är bättre där jag även tycker att stolarna ser betydligt bättre ut men det återstår att se i verkligheten.
Anledningen är väl att allt i denna klass ska vara billigt för att priset inte ska bli för högt, denna nya ser ju inte lika plåtig ut åtminstone och blir troligen klart dyrare, annars får man nog betydligt mer bil och attityd för pengarna i nya Aygo.

#20
2014-03-07 06:59

För ca: 1,5 år sedan så provade vi de flesta av dessa billiga småbilar och i botten komfortmässigt placerade sig dessa trillingar tätt följda av Suzuki Alto och Ford Ka. Forden led väl mest av ljudnivån för annars var den ju något mera ombonad inombords. Ser man det på det viset så kan det ju bara bli bättre...:) Sen är det väl helt krasst så att dessa små och billiga bilar köper man inte för att de främst skall vara roliga utan för att man behöver en enkel och billig bil (gärna med bra garantier) för kortare körningar inom stadsgränsen - i alla fall var det vårt behov och jag tror inte det är så ovanligt...

#21
2014-03-07 07:22

Pi

Vilka bilar hamnade i toppen och vilken bil köpte ni?

#22
2014-03-07 11:30

Designmässigt hade jag gärna sett den här serien i Sverige, Toyota G sport

http://dkwt.toyota.jp/gs/lineup/

#23
2014-03-07 11:51

Om man privatleasar en Aygo istället för en långt billigare Polo så måste något vara fel.
Aygon med flera Toyotor är så dyra att privatleasa att det är löjligt.
Men visst har många gått på den nitlotten.

#24
2014-03-07 12:10

Dark Overlord - utan att på nåt sätt göra anspråk på nån som helst vetenskaplig undersökning så får jag nog säga att av dessa "mikro-bilar" så var det VW Up som var bekvämast att åka i. De sämsta var de jag nämnde. Dock blev det inte den bästa utan en acceptabel kompromiss för vårt vidkommande och den kompromissen hade (för pris och storlek) acceptabel komfort, hygglig standardutrustning, bra pris, låga servicekostnader och lång garanti. Då kan du kanske gissa vad det blev - alltså en Kia Picanto. Men alla val är som vanlig baserade på personliga preferenser och hustrun gillade både inredningen och inte minst den varma och sköna ratten...:) Ett par uppenbara brister är frånvaron av yttertemp-mätare (det hade vi inte observerat före), likaså frånvaro av kylvattentemp-mätare (vilket inte är ovanligt även på dyrare bilar) samt att man har hört bättre ljudanläggningar - om man säger så...:) Skall vi fortsätta med sådant som kunde gjorts bättre så är det displayerna som går i olika röda nyanser (men det var vi medvetna om) och sen är det väl inte heller världens snålaste motor i den storleken men heller ingen katastrof egentligen - den drar typ 0,6 l/mil i den mer eller mindre rena stadskörning den går i och den körs sällan längre sträckor än 6--9 km. Den har även "hill hold" vilket inte alla småbilar i denna prisklass har. Sen är motorn piggare än man tror även under landsvägskörning för den vill gärna pina iväg lite fortare än vad som är lämpligt...:) Och sonen med relativt nytaget körkort uppskattar ljudet i trepipen. Vi har inte ångrat valet ännu och hoppas att den fortsätter att fungera som det börjat. Är man bara medveten om att det trots allt bara är en ny "mikro-bil" men med 7 års garanti för i sammanhanget "ynka" 100.000 kr så tror jag inte man behöver bli speciellt missnöjd. Jag skulle utan problem kunna ha den som min vanliga pendlingsbil men det får jag inte för hustrun för hon vill ha den själv...:)

#25
2014-03-07 13:41

Mistro, Lägger du 5000:- och leasar en Aygo får du en månadskostnad på ca. 1500:- för en helt ny bil, skulle det vara speciellt dyrt?

#26
2014-03-07 15:01

Den gamla Aygon var hemsk! Hoppas den nya är bättre!

#27
2014-03-07 16:11

Trasten vad är det som skulle vara så hemskt med den gamla, frugan är inne på sin tredje och det händer faktiskt att vi tar den ibland när vi åker långt, jag har inte upplevt den som speciellt hemsk utan tvärtom gör den sitt jobb med beröm godkänt....

#28
2014-03-07 17:43

Mistro@ akta dig för bilar från VAG koncernen de är rena skräpet, jag är trött på att få och laga alla möjliga fel som vänner och bekanta ständigt kommer med man tror ju om det är frågan om Ford? tack vet jag min gamla cittra som bara går och går och går ;-)

#29
2014-03-07 18:25

Anser man att en gammal Cittra fungerar bättre än en ny och modern VAG-bil så känns det som att erfarenheterna är väldigt begränsade av moderna VAG-bilar. Dessutom av Ford för min förra bil, en Focus, är den enda bil jag kört ca: 10.000 mil med utan någon som helst reparation och inte heller nån reklamation. Jo - jag bytte en halvljuslampa alldeles innan jag sålda bilen efter 4,5 år.

#30
2014-03-07 18:46

Pi@ Jo, som sagt jag lagar moderna bilar från VAG koncernen, betydligt mer än min som bara kräver vanlig service, ford focus? det är rena skräpet! Du ska tala om för mig om begränsad erfarenhet? när jag mekat med moderna och gamla franska bilar säger bara suck :( Vet du om att franska bilar är av de mest avancerade som finns? nej inte när man kört en jetta 82:a till 25k mil då har man begränsad erfarenhet!

#31
2014-03-07 20:40

Ja du "true believer"!. Kul att just du är så erfaren - det syns tyvärr inte i dina inlägg speciellt ofta. Och jag min oerfarna stackare som bara kört bil i 46 år med årliga körsträckor mellan 2500--6000 mil och dessutom åkt både i skogen och på bana i yngre dagar. Klart att du är mycket mera erfaren - jag böjer mig direkt för sakkunskapen !.
PS: Har faktiskt haft ett antal ytterligare bilar och motorcyklar förutom Jettan - om det var svårt att förstå.

#32
2014-03-07 20:59

Pi

Tack för inlägget om vilken bil ni valde. Mycket intressant och kul att ni är nöjda. Småbilar brukar vara charmiga och roliga att köra!

#33
2014-03-08 10:50

Dark Overlord - det var så lite så. Vänliga inlägg/frågor svarar man gärna på - det kanske man gör även med andra inlägg men måhända inte alltid lika vänligt. Som man ropar får man svar brukade det visst heta i min barndom....:)

#35
2014-03-10 12:06

Är rädd för att du har fel "Simon" då priserna ser ut som nedan:

Aygo ( billigaste ) 1709kr
Aygo+ 230kr
5 dörrar 35kr
Vinterdäck 152kr

Totalt 2126kr/mån för 1000mil/år

Vw Polo : 1695kr/mån för 1500mil/år
Behöver jag säga att det är ljusår mellan dessa bilar?

En modernare bil som Skoda Fabia kan fås för samma pengar som den äldre Polon.
En Clio kostar med servicepkt ca 2200kr/mån med 1500mil/år (en rejäl höjning sedan tidigare)

"truebeliever": Var snäll och sluta med ditt orelevanta trams.

#36
2014-03-10 16:55

Mistro, På Aygo har man vad jag vet haft nedsatta priser på just prenumerationen ganska länge: http://toyotauppsala.se/bilar/kampanjer/

Vill man i stället privatleasa bilarna blir det annat och då blir månadskostnaden billigare, där Aygo börjar på 1115kr: http://tfsse.synectics-solutions.com/TFS_V2_1_MyCar.aspx?id=210

#37
2014-03-10 17:16

Jag gjorde en provprenumeration på Aygo+ , 2 dörrar, med nödvändigheter som handsfree, larm, protection pack (är väl airbags och kanske autobroms?) och vinterhjul. Det kostar 2500 spänn i månaden i 36 månader med 1000 mil/år vilket väl är 30 spänn milen?
En helt naken sådan kostar 1700 .. (20 spänn milen).
http://bilprisma.se
.
Jag tror inte prenumeration är något som passar mej - faktiskt!

#38
2014-03-10 19:24

Inte mig heller Jes då jag servar mina bilar själv och inte behöver betala för sånt via en prenumeration. Men för tex yngre stadsbor kan valet vara betydligt mer intressant då de ofta har mycket dyra försäkringskostnader och får detta inbakat i en prenumeration. Man slipper ju även värdeminskningen även om just Aygo inte är en bil som direkt gjort sig känd för att rasa i pris, har man råd är alltså det vettigaste för de flesta troligen som vanligt att köpa en rakt av för de 99 lappar de säljer ut förra Aygon för, men personligen skulle jag nog ändå vänta in den nya även om den vore lite dyrare om jag nu skulle köpt en bil av denna kaliber... :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.