Nästa artikel
Webb-TV: Här är nya Toyota Aygo
Genève 2014

Webb-TV: Här är nya Toyota Aygo

Publicerad 5 mars 2014 (uppdaterad 5 mars 2014)
På bilmässan i Genève hittar vi en helt ny generation av Toyota Aygo. Bilen har bland annat blivit rymligare. Se film och 25 bilder här!

 

Vi Bilägare rapporterar från bilsalongen som nu pågår för fullt i Genève. I Toyotas monter står nya Toyota Aygo som fått uppdateringar på flera punkter jämfört med föregångaren.

Klicka på videofönstret ovan för att starta filmen där vi intervjuar Toyota Sverige.

Diskutera: Vad tycker du om nya Toyota Aygo?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-03-05 10:59
Mistro

Skall bli intressant att se vilka detaljer som skiljer trillingarna åt den här gången. Tidigare var det Aygon som fick det mer påkostade utförandet men nu undrar jag om inte Toyota har tänkt fel då 108:an verkar mer genomtänkt den här gången men vi får se hur prisbilden blir.

#2 • 2014-03-05 11:12
Pi

För dessa verkligt små småbilar så kommer ju prisnivån att bli absolut avgörande eftersom man kan få bilar i storleksklassen ovanför dessa - typ Polo, Fiesta, Rio, Clio - för runt 120.000 kr och uppåt. För att inte tala om Dacia Sandero...
Så min personliga uppfattning är att en rimligt utrustad bil i denna klass knappast får kosta mera än strax över 100.000 kr. Blir det högre så skulle i alla fall jag kolla nästa storleksklass om jag stod i begrepp att köpa en ny småbil. Och exempelvis Fiestan går ju dessutom att få med autobroms numera för en överkomlig penning och den har dessutom 5 års garanti.
Sen kan jag väl inte påstå att det var nån avgörande skillnad i utförandet mellan Aygo, C1 och 107 tidigare. Jag såg ingen i alla fall på de bilar vi provkörde men det är möjligt att det fanns nån.

#3 • 2014-03-05 11:54
Mistro

Absolut "Pi" och du är knappast ensam om att ha missat dessa "detaljer",då ingen motortidning som jag har läst har noterat det.
Sen kan man ju diskutera VAD som är avgörande skillnader då det är så individuellt.

Men avgörande kan ju för någon vara t.e.x möjligheten till att kunna välja till extrautrustning eller hur bilarna är utrustade som orginal.
Små saker på annars likvärdiga bilar kan då göra en skillnad och om priset dessutom inte skiljer allt för mycket så väljer ju de flesta det fabrikat med bäst rykte.
Aygon var dyrare i början men jag anser att den var ett bättre köp då den var bättre utrustad. Den stora skillnaden som jag ser det är dock att hela bakpartiet är ändrat på Aygon till det bättre. Den har andra bakdörrar som inte "skär" in över hjulhusen samt ett "riktigt" tanklock. Bakljusen m.m är en annan detalj som ser betydligt mer påkostat ut vilket ger bilen en helt annan look. Dessa skillnader sammantaget gör att Aygon ser ( och är ) mer påkostad och kan mer uppfattas som lillebror till en Yaris framför den i det närmast moppebil-looken som syskonen har.

Lägger man till detta Toyotas klart mycket bättre organisation så är valet lätt om bilarna är jämndyra som de ofta har varit på senare tid.

Vi köpte dock 107:or eftersom att priset var rätt och bilarna hade 5 års garanti. Håller med om att priset för de nya bilarna inte bör bli högre än 100.000kr men med tanke på vad föregångarna kostar idag samt hur mycket sämre de är så känns det konstigt om de nya inte blir klart dyrare. Att prislappen MÅSTE landa klart under Up! är dock givet.

#4 • 2014-03-05 12:00
Pi

Ändringarna i bakpartiet var jag dock medveten om men det hade ingen avgörande betydelse och när vi kollade dessa bilar så var nog utrustningsnivån rätt lika. Detta är ju inte bilar som man kostar på dyra utrustningspaket utan det gäller att hitta nåt som är tillräckligt bra/acceptabelt redan ifrån början.
Vi köpte dock en Kia Picanto istället eftersom den var avsevärt trevligare både utanpå och inombords och gick tystare även om "tystare" kanske innebär lite annat i denna bilklass än för större bilar...:) Sen satt ju inte 7 års garanti helt fel heller och servicekostnaderna visade sig vara helt OK på Picanton.

#5 • 2014-03-05 13:04
Mistro

Ja Picanton är ju en generation nyare och därför inte jämförbar på något annat vis än priset.
Vi jämförde med Picanto -08 och den gången blev valet C1 men jag minns inte riktigt varför. ( sämre utrustning b.l.a ej antisladd tror jag )

Skillnaderna mellan C1-08 och 107-12 är marginella för förutom faceliften fram och stolsvärme så är det nog svårt att hitta någon skillnad. ;)

#6 • 2014-03-05 15:21
Mistro

Ja "Jes",..själv tänkte jag mest på bakdelen som ser ut att skymma sikten betydligt mer i Aygon och de som förmodas sitta bak får inte mycket till utsikt.
Tidigare var det C1/107 som hade baklamporna placerade på C-stolparna medan Aygon hade sina mer traditionellt,..men nu har man alltså bytt plats på detta.
Som tur är nu bakdörrarna inte längre en "del av bakskärmarna" på C1/107

http://www.peugeot.se/showroom/nya-108/

http://www.vibilagare.se/bildspel/25-bilder-nya-toyota-aygo?mainArticle=48248&galleryImage=120432#gallery-image

#7 • 2014-03-05 16:48
Reverend Benny

Svårt att se på bilderna hur mkt som skiljer interiört, men jag hoppas verkligen dom gjort något med stolarna i dessa nya modeller.
Jag gillade de gamla modellerna av Aygo och 107 och har kört ett par st som hyrbil, men tyckte att största plumpen i protokollet var att stolarna var lika platta som en pall.
Kollar man på en av bilderna så ser det ut som det är nya stolar med lite bättre sidostöd, helt klart ett bra grepp om det stämmer.

#8 • 2014-03-05 17:54
kameo

Ser för jävlig ut, då är Peugeot och Citroens versioner mycket elegantare!

#9 • 2014-03-05 21:43
Hackenbush

Fronten ser ut som en sur japan. Det kanske det är?

#a • 2014-03-06 10:08
Irvor

Här går Toyota bet när det gäller designen.
Fy vad ful.
Vad är meningen med sådan design ?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.