Bild
Nästa artikel

Peugeots vd: Jag hade ingen aning!

Årets Bil

Vi Bilägare mötte en överraskad Maxime Picat, vd för Peugeot, efter att vinnaren i Årets Bil 2014 var korad. Se film med kommentarer här.

 

Vi pratade med en glad och överraskad Maxime Picat, vd för Peugeot efter att det stod klart att Peugeot 308 tagit hem titeln Årets Bil 2014. Klicka på rutan ovan för att se en film med kommentarer från Peugeots vd och från Peugeot i Sverige.

Läs mer om resultatet i Årets Bil 2014 här.

Diskutera: Vad tycker du om att Peugeot 308 är Årets Bil 2014?
 

Taggar: Webb-tv, , Peugeot 308

Kommentarer

#2
2014-03-03 17:19

Eller också köper du din jävla reklamplats.

#3
2014-03-03 17:27

Ja, vad jag tycker om det? Vet inte, men jag ska i vart fall gå och köpa popcorn, det kommer bli en lång och tuff match här på forumet.

Får man önska en snygg match utan slag under bältet? ;-)

#4
2014-03-03 18:09

Ett utmärkt val. Peugeot 308 lyfter fram positionerna i klassen och sätter en ny trend, istället för att göra bilar större och större så är Peugeots väg att behålla storleken och göra dem lättare och mer effektiva. Peugeot 308 sätter en ny standard i klassen gällande kombinationen av komfort, körglädje och synnerligen effektiva motorer med den nya och revolutionerande Blue HDI motorn med NOx-fälla som återigen visar att Peugeot är marknadsledande på dieselteknik. Min personliga vinnare är C4 Picasso II, som jag anser lyfter fram positionerna ännu mer. C4 Picasso II och Peugeot 308 delar mycket av tekniken med varandra, och tydligen föll juryn för den mer modesta formgivningen hos Peugeot istället för den extroverta avantgardismen hos Picasson. Jag kan förstå valet, även om jag tycker att det var försiktigt.

Och jag applåderar än en gång att lyxbilar som är långt från vanliga människor inte vann det här året heller. 2014 blir ett franskt år!

#5
2014-03-03 18:10

Vad var det jag sa jag sa ju att Peugeot skulle vinna! MVH AL :D är inte glad nu..

#6
2014-03-03 18:11

Henrik Matsons engelska är lätt pinsam men ok. :)

#7
2014-03-03 18:14

Nu får vi vara extra snälla mot AL, det kan inte vara lätt för honom att förlora... det är nog både tårar, ilska, förtvivlan och frustration i det lägret nu... :) Men jag är glad över att juryn faktiskt höll sig till förnuftet, till vetenskap och rationalitet istället för att falla in i emotionella känsloexplosioner och ge underutvecklade bilar som BMW i3 och liknande priset. Peugeot 308 är en utmärkt bil för vanliga människor. Det är en seger för vetenskapen!

#8
2014-03-03 18:37

Grattis Peugeot!. Har provkört bilen och den kändes fin att köra. Tror att kombin blir lättsåld i Sverige framöver både för dom som uppskattar en kompakt kombi och dom som vill lasta mer än vad som går in i en V70. Vive la France!

#10
2014-03-03 20:34

2014 blir ett franskt år skriver Raphael:

Jo så kan man se det. Just nu har Frankrike ansökt om undantag hos EU eftersom man har ett budgetunderskott på 3,9% av BNP. Det klart att den som lånar till sin konsumtion lyckas klämma fram en och annan bil. Dock blir ju sällan resultatet särskilt upplyftande - eftersom vare sig Frankrike eller PSA sett över strukturproblemen som de enorma underskotten (både i bilföretagen och statsbudgeten) bottnar i.

Men vi ser just nu en trend som består av att inte följa reglerna. Ta bara Rysslands expansion in i Ukraina som ett exempel. Så ingen är förvånad över att PSA lever kvar likaså....

Och Ryssland är ju f.ö en stor marknad för PSA och nu efter den senaste uppvisningen lär den korrupta statsapparaten i Ryssland säkerligen applådera en korrupt fransk bil.

Men vem betalar detta slöseri? Jo, vi bilköpare (och gamla och sjuka i Frankrike)!

MVH AL

#11
2014-03-03 20:49

Jag roade mej att titta på vilka segrare det varit de senaste tio åren. Bortsett från de VW-modeller som vunnit, Polo och Golf, och kanske Toyota Prius är det inte några storsäljare i Sverige. Vi får väl se hur franskt året blir, åtminstone om det ska bero på titeln Årets bil. Dock behövs väl en framgång för märket.

#12
2014-03-03 20:53

Jag förstår att Peugeot.s VD blev överraskad, förmodligen hade inte ens han förväntat sig en seger.. ;-)

#13
2014-03-03 21:49

Ja vad säger man mer än: Grattis Peugeot!!?
Grattis också till Vw för fjorårs segern och grattis till Opel för segern året före o.s.v
Är ingen fan utav detta jippo och sätter därför inga större ord på print oavsett vem som vinner.
Men nog är jippot som genast uppstår i media när "fel" bil vinner roande. Någon jämförde med melodifestivalen och nog kan man se likheter alltid ...
Fel bil vann? ...

#14
2014-03-05 11:09

Tävlingar väcker alltid känslor, speciellt när det handlar om något som ligger oss varmt om hjärtat. Låt mig vara lite tydlig när det gäller att vara opartisk eller inte. Det jag skriver om bilar är helt och hållet min egen uppfattning, fullständigt opåverkad av andras åsikter och värderingar. Det stämmer att jag har en viss förkärlek till franska bilar, men så var inte fallet för ett par år sedan. Jag var, precis som många andra skeptisk till känsla och kvalitet......utan att ha testat dem.

När jag nu fått testa både Citroën och Peugeot, har min uppfattning om dessa bilar ändrats. Att jag "höjde nya Peugeot 308 till skyarna" har en enkel förklaring: Jag var riktigt imponerad av bilen och i min jämförelse med övriga bilar inom samma segment var denna bil en klar etta. Men detta är min uppfattning och självklart delas den inte av alla. Dock ska tilläggas att en klar majoritet av motorpressen var också oerhört positiva till nya Peugeot 308.

Sedan kan jag ärligt säga att jag "kuppade in" länken till min test. Detta är något som Internet erbjuder och något som vi "bilbloggare" måste försöka utnyttja för att få ut vårt budskap. Jag visste att många skulle reta sig på det men också att många skulle uppskatta att läsa testen. Nu är den dock borttagen, förmodligen på begäran av någon som inte gillar resultatet av Årets Bil 2014. Det gör inget. Det är ett fritt land och vi har alla förmånen att kunna tycka vad vill i Internets öppna forum.

För de som tror att jag är en "frankofil" så kan jag tillägga att jag gav även BMW i3 högsta betyg. :-)

#15
2014-03-05 15:20

Dom har ett tufft jobb framför sig!

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/industri-och-fordon/racerforare-ska-fa-fart-pa-krisande-psa_3331082.svd

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.