Bild
Nästa artikel

Peugeot 308: Plus och minus

Webb-TV

Komforten är nya 308:s bästa egenskap och priset är bra. Men baksätet är trångt och pekskärmen svår. Se filmen från Vi Bilägares test.

Kommentarer

#1
2013-11-15 10:19

Varför har Peugeot inte tänkt ett steg till frågar ni er i filmen. En anledning kan ju vara deras dåliga lönsamhet på produkterna och FoU. Man har tvingats spara in överallt i organisationen och det som först ryker i ett sådant läge är detaljnivån.

Dock positivt med den fina komforten. Det lär många (numera) halvdöva bilspekulanter uppskatta. Hoppas bara att kvaliteten också blivit bättre.

MVH AL

#2
2013-11-15 10:21

1. Man slår ett slag med torkaren genom att föra den till intervall och sen för man tillbaks den igen. Jag förstår inte vad som skulle vara ett problem med det.

2. Touchskärmen är en vanesak kan jag tänka mig för äldre personer, 308 är en modern bil för moderna människor vana vid pekplattor. När man kör så har man inte så stort behov av att fingra på den - klimatanläggningen sköter ju sig själv, dessutom har klimatanläggningen snabbknappar vid sidan om touch-skärmen för defroster etc. Det finns egentligen ingen anledning att knappa på den under färd. Tittar jag på hur jag använder klimatanläggningen i min egen bil så har jag inte ändrat temperaturen på flera år, eller fläkten eller så. Den sköter sig själv och det är bara defroster-knapparna som jag använder ibland vid kraftig fukt och på vintern och så. Så lösningen i 308 passar mig perfekt.

3. Sydeuropeiska bilar brukar få kritik för mugghållarna, men man kan se det som trafikfarligt att dricka kaffe medan man kör - sitta och surpla med ena handen i muggen och en annan på ratten och så ska man svänga eller så kommer en bil framför och man spiller kaffet på hela skjortan. Jag säger bara don't drink and drive! Och kyldrycken har man i handskfacket så tar man fram den när man rastar och sätter i mugghållaren när det regnar ute så har man picknick.

4. Med nya 308:an så har Peugeot återgått till formatet med 306:an. 307:an och till viss del även förra 308:an var lite MPV-stuk i det mindre formatet, men de sålde inte så bra som Peugeot hade önskat. Det visade sig att kunderna som behöver det extra utrymmet hellre köper en kombi eller minibuss, och därför är nya 308:an mer kompakt. Nya kombin kommer efter nyår och har mer plats i baksätet, precis som Peugeots kombimodeller brukar ha jämfört med halvkombin (jämför 307 med 307 SW, SW:n har mer benutrymme bak). Jag kan tycka att detta är logiskt att kombis och MPV-versionerna är de som attraherar barnfamiljer mer som söker maximalt utrymme. Halvkombin har en annan profil.

Men troligen blir inte 308:an som halvkombi en storsäljare i Sverige, jag tror de flesta väntar på kombin - precis som det har varit de senaste åren att kombimodellerna är de som sålt bäst. Motor och växellådsutbudet på nya 308:an är dessutom begränsad i Sverige just nu jämfört med utomlands, verkar som Peugeot i Sverige själva väntar på kombin.

Men detta är hursomhaver en trevlig bil och personligen gillar jag interiören mycket - det känns rent, modernt och väldigt snyggt och trivsamt. Premium helt enkelt!

#4
2013-11-15 10:54

Jaha så var diskussionen om FoU igång igen, och det är precis samma argument som redan har lyfts fram i andra trådar och jag säger igen - klumpsummor på FoU säger ingenting om hur bra en bil är och det gäller även i Peugeots fall. Se på Microsoft som är ett megaföretag och mycket större än Apple men där de första Windows-produkterna var långt efter trots att Microsoft spenderade mycket mer pengar på FoU och Apple var ett mycket mindre företag, ändå så gjorde Apple bättre produkter! Det handlar inte om mängden pengar, utan vad man gör med dem. Så den här diskussionen om FoU kan vi begrava med en gång, AL har redan framfört alla sina argument tidigare i flera trådar och han har nu i fler veckor skrivit precis samma saker om och om igen. Låt oss nu gå vidare för allting har redan sagts hundratals gånger igen och igen om ämnet utan att något nytt har framkommit de senaste veckorna i frågan utan det är bara samma argument som stöts och blöts igen och igen och igen och vi kommer absolut ingenstans. Vi kan konstatera att vissa väljer bil på grund av FoU-budgeten, andra väljer bil på grund av andra faktorer. Själv tillhör jag dem som väljer bil på grund av att en bil känns bra att köra, är trevlig, mysig, ser bra ut utanpå och inuti, har bra komfort, har låg bränsleförbrukning, hög säkerhet, ett bra pris. FoU-budgeten ser jag överhuvudtaget inte som ett köpargument någon gång och jag ställer mig tveksam till om de flesta köpare verkligen väljer bil efter FoU-budgeten, men kanske Vi Bilägare ska ta upp det som en parameter i sina tester då om det är viktigt för de flesta läsarna. För mig ser jag till bilens egenskaper. Och nya Peugeot 308 har många bra egenskaper och det är det som gäller.

#5
2013-11-15 11:03

Kan inte se vad som skulle vara bra med priset. Det är som bilar av denna klass och storlek brukar kosta. Dryga 180", basutrustad, metallic. För det priset får man nöja sig med 82 hk, bensin. En motor som inte ens klarar få acceptabel sprutt på 208:an. Att det finns en billigare snikversion är måttligt intressant. De snikna väljer ett billigare märke.

#6
2013-11-15 11:23

Förvillande lik Kia Cee'd. Jag skulle nog välja Kian för att den är snyggare både in- och utvändigt. Jag tycker Peugeots upplägg med den lilla ratten och höga instrumentplaceringen är helt knasig.

#8
2013-11-15 11:33

swemba: har du kört bilen och provat hur det funkar? Det vill jag nog göra innan jag uttalar mig om det är bra eller dåligt.

Bilens utseende kan förstås diskuteras, jag tycker den är snyggare än 308 fas 1, som i sin tur var fulare än 307. Särskilt kombin. Det ska bli kul att se hur nya 308 kombi blir.
Sedan tycker jag nya 308 har en del Golf-drag, har de månntro sneglat på klassens mest sålda bil?

#9
2013-11-15 11:48

@hultarn, jag har provkört 208 och provsuttit 308.

#10
2013-11-15 11:54

Tycker att nya 308:an är snygg och trevlig men priset tycker jag absolut inte är "bra" och vilka konkurrenter som man jämför med förstår jag inte heller.
Prisbilden skevar t.o.m mot de bilar som var med i testet vilket innebär att den är för dyr.
Tyvärr spelar det ingen roll om nu bilen var bättre än både Golfen och Mazda 3 för en Peugeot i samma klass bör helt enkelt inte kosta lika mycket eller mer som dessa.

I Sverige är vi dessutom numera glada för Dieselmotorer och med en sådan ( 116Hk ) + metalliclack så kostar bilen 233.000kr.
Då ingår förvisso just nu b.l.a panoramatak så visst....bilen är bra utrustad då.
Bilen går dock att få ifrån 159900kr och det kanske är det priset som man menar ligger bra till?

Själv skall jag titta på 308Sw när den kommer ut men jag måste medge att jag retar mig ganska mycket på att Peugeot sänkte nybilsgarantin och servicekostnaderna är rena ockern. ( eller rentav stöld :( )

#11
2013-11-15 12:17

Mistro: ja, korta nybilsgarantin var ju ett konstigt drag, nu är den väl nere på samma som VW och Volvo?
Där har ju många asiater en fördel.

#12
2013-11-15 12:26

208 och 308 är rätt olika bilar, men jag tycker den lilla ratten fungerar utmärkt i 208:an och ger en extra körkänsla och kvickare reaktion - nu har jag inte kört nya 308:an men av de som har provkört så är det en bil som är väldigt trevlig och mycket på grund av den lilla ratten. Att instrumenten är närmare vindrutan innebär att föraren inte behöver röra ögonen lika stort avstånd när föraren växlar mellan blicken på vägen och blicken på instrumenten - detta höjer säkerheten. Jag själv som de senaste åren har kört med instrument ovanpå panelen istället tycker det är en klart bättre lösning än instrument mellan ratten. Ögat färdas mindre och man kan hålla mer uppsikt över vägen. Men visst är det en smaksak.

Servikostnaderna för Peugeot ligger i Teknikens Världs redovisningar bland de lägre ja och vi har även statistik från Länsförsäkringar som visar att Peugeot har de billigaste maskinskadorna när vi tar in både frekvens av maskinskador och vad de kostar att åtgärda, undersökningar från England med "reliability index" visar att Peugeot ligger högre till än flera tyska märken - detta index är en sammanställning av fel i förhållande till körsträcka och hur mycket de kostar att reparera.

Peugeot satsar på premium och inte absolut lågpris. Jag tycker ett listpris på 189 900 kr för en premiumbil med 125 hästars bensinare och bra utrustning är helt okej. Premium visar sig i interiörens finish, de sköna stolarna, den fina designen och känslan. Testarna tycker ju dessutom att bilen är tyst och fin. Min erfarenhet av koreanerna är att det är här som de fallerar. Jag tycker bilen är stilig helt enkelt, även om den inte är lika böljande organisk i formerna som tidigare modeller utan är en återgång till ett stramare formspråk som mer andas 06-serien än den tidigare 08:an.

#13
2013-11-15 12:33

Peugeot har 3 årig nybilsgaranti i hela Europa och med samma villkor. (Volvo och VW har 2 år). KW Bruun i Sverige gjorde ett egenmäktigt förfarande och gjorde en konstruktion av en 2 + 3 år garanti där de första 2 åren inte var kopplad till en märkesverkstad men de extra 3 åren var kopplad till en märkesverkstad. Nu var inte Peugeot ensamma om denna konstruktion, men det är en konstruktion som inte är tillåten i Sverige enligt marknadsdomstolens beslut om det uppmärksammade Kia-fallet. Peugeot i Frankrike vill inte stå för KW Bruuns egna idéer utan vill ha samma regler för hela Europa, för det förenklar för kunderna att det är likadant överallt. Nu finns det märken som erbjuder olika lösningar i olika länder och anpassas efter den lokala marknadssituationen. Peugeot i Frankrike har valt en annan väg. Detta innebär att även om KW Bruun vill ha andra regler, så får de inte. Vad vi ser här, är alltså en konflikt mellan KW Bruun och Peugeot - KW Bruun kollade inte tillräckligt med Peugeot innan.

Så det handlar alltså om två saker.
1. Marknadsdomstolens beslut om att inte tillåta garantier som kopplas till krav på märkesverkstad.
2. Att KW Bruun fattat eget beslut utan Peugeots godkännande.

Men detta har inte med den nya 308:an att göra eftersom detta är en historia för ett par år sedan och alltså gammal idag.

#14
2013-11-15 12:44

Raphael: sansa dig lite nu, vi ska nog inte gå in i diskussioner om vad som upplevs som premium. Det går inte att definiera, utan är upp till var och ens värderingar.

Tips: försök att hålla ner längden på dina inlägg. Annars finns det risk att folk inte läser dem och då har du inte uppnått något.

#16
2013-11-15 13:25

Hultarn, nu förstår jag inte vad du menar. Jag anser att jag är sansad när jag uttrycker mina åsikter. Gällande premium så är det en uttalad väg av Peugeot, det är officiell information. Peugeot satsar på premium och den konkurrent de ser som premium det är Volkswagen. Tidigare så har Peugeots bilar varit lägre prissätta, men Peugeot ser inte det som en väg för dem att vara lågpris längre. PSA-gruppen har delat upp sina varumärken så här - Citroën C-serie = funkis vardagsbilar lågpris. Peugeot = premium. Citroën DS = högsta premiumssegmentet. Med detta så skapar PSA olika nischer för sina modeller och märken och differentierar dem mer. Nya Peugeot 308 är ett steg i den resan och jag ser inget fel i att ge informationen om att premium är Peugeots uttalade målsättning med sina produkter, för det är officiell information. Sedan kan man givetvis diskutera om nya 308:an uppfyller det målet, vi har ju alla även ett personligt ställningstagande om hur vi uppfattar premium. Men jag tycker 308:an är fin, snygg, bekväm, med fin finish, bra material och hög känsla interiört. Stolarna är sköna att sitta i även om jag hittills endast har "torrsimmat" vilket jag gjorde förra helgen. Det är en fin bil tycker jag.

#19
2013-11-15 13:31

Det är inte den totala FoU-summan som jag redovisar Leif utan avkastningen på densamma. Hos Peugeot är den -20 procent, d.v.s det som Raphael säger sig vara intresserad av. Hos PSA är varje hundralapp som man investerar värd 80 kr. Därför tvingas PSA att spara eftersom man använder sitt kapital ineffektivt, svårare är det inte. Att Raphael sedan försöker vrida det i en annan riktning för att blanda bort korten förringar knappast detta enkla faktum.

Så enkelt uttryckt. Peugeot måste bygga bilarna billigare och man måste få ut mer av sina investeringar. Etta kommer också att synas i produkerna, precis som ViB konstaterar.

MVH AL

#18
2013-11-15 13:32

Leifer, ja det handlar om att ta fram produkter som av kunderna uppfattas som att de innehar ett mervärde i form av design, körkänsla, kvaliteter och känsla. Man blir inte premium enbart av att höja priset, utan det handlar om att leverera produkter som matchar ens inriktning och därmed stärker varumärket. Framtiden får visa om Peugeot kommer att lyckas med det, det är ännu för tidigt att säga. Men jag tror det är viktigt i detta att hitta sin egen stil och inte härma konkurrenterna, och jag ser mycket hos Peugeot som innebär att de ändå kör sin egen stil och förhoppningsvis fortsätter de med det även om detta även innebär att de inte når alla kunder. Interiören är ett typexempel på egen stil. :)

#17
2013-11-15 13:33

Provsatt en ny 308 förra helgen och kan säga att som "gamling" med progressiva glasögon så fungerar inte alls instrumenteringen eftersom dom sitter högt och rätt nära föraren. Tyvärr Peugeot - ni måste nog testa era "innovationer" även på andra än 35-åriga ingenjörer. F ö håller jag med om att dom prissatt bilen alldeles för högt. Och skulle jag köpa en "inropare" i denna bilklass ligger nog en Golf med 105 hk bensinaren väl till eftersom man får den med Masters-paket (bl a autostop och adaptiv farthållare) för 169.900 kr. Alternativet skulle för mig personligen kunna vara nya Mazda 3 vilken jag provkörde och med 2-liters bensinaren var det också en trevlig bil för förhållandevis bra pris.
Apropå "premium"....om flera och flera tillverkare satsar på att bli "premium" så blir ju det begreppet snarare den normala kvalitetsnivån - så vad är då "premium"... Knappast Peugeot i alla fall - och inte heller VW för i VAG-familjen vill man nog behålla Audi som premium-märket.

#20
2013-11-15 13:44

Men i aluminium kan det bli korrosion med lacksläpp som följd, men den rostar ju inte förstås.

#22
2013-11-15 15:24

Tycker nog det är vissa äldre biljournalister som inte riktigt hänger med i tänkandet, inte är det PSA som "inte har tänkt" för det märks att dom faktiskt gjort det med den här bilen också. Såklart om man är van vid marknadsledande VW's "den ända rätta sättet är att inte gå framåt" så är ju allt svårt och krångligt men det brukar ju vara fransmännen som inför nya saker som alla till en början skriver sej avsky men efter ett tag är det en norm i bilvärlden. PS. Det har kommit uppdateringar till touchskärmen med mera genvägar till kontroller som tex. att ställa in temperaturen. Tyckte det var väldigt lätt att kontrollera men samma "tråkiga" inställningar blir ju inte sexigare med touchscreen inte men lättare är det och fungerar även med handskar. Tycker dom lyckats med det som Golf inte, dv. göra en komfortabel körglad bil men allt är ju frågan om tycke och smak. Utseendet är jag mest missnöjd med för det har väldigt tydligt kollats på äldre Peugeot modeller.

Det som dom har rätt i är att baksätet är "premium" dvs. dåligt med utrymme för fötterna. Behöver du högre takutrymme bak (= samma höjd som konkurrenterna) väljer du bort glastaket.

#23
2013-11-15 15:50

Inte går väl den automatiska vindrutetorkar -funktionen ur om man torkar en gång för hand till inte (typ, samma sak som att man slår på den på nytt)? Aldrig förr har det fungerat så i PSA-bilar.

#24
2013-11-15 17:16

Härligt att se att Peugeout har slutat med sina bredflabbsgrin på sina nya modeller. Denna fronten är riktigt snygg.
Förutom kanske "discolamporna" de gillar jag inte alls. Det ser fånigt ut.

#26
2013-11-15 17:51

Det finns (enligt Peugeots "bygg din bil" och broschyrer/prislistor) någon automat att välja till ö.h.t.

#27
2013-11-15 17:59

Engångstork aktiveras genom att dra vindrutetorkare-spaken till sig försiktigt, alltså inte så hårt att spolarna går igång (om man känner efter har den typ två steg). På detta viset går inte torkarautomatiken igång om den är av, och den slås inte av om den redan är aktiverad. Så funkar det på min Citroën DS4 åtminstonde.

Man kan även läsa om detta i instruktionsboken.

#28
2013-11-15 18:04

Aisin automaten kommer först i Mars om jag inte misstar mej.

#29
2013-11-15 18:52

Det här blir väl i alla fall inget som kommer bli en storsäljare innan den finns med automat och som kombi. Vidare noterar jag att maximal dragvikt med släp sänkts. Hög dragvikt och lågt pris var det som stod absolut högst på listan när svågern köpte sin 307 för 5 eller 6 år sedan. Han är väl med facit i hand inte så värst nöjd med sina prioriteringar vid det köpet. Men å andra sidan utesluter det ju honom från att köpa en ny vagn (under samma premisser) från Peugeot. Så risken för att historien upprepar sig blir väl mindre;-)

#30
2013-11-15 20:41

Nollan eller nollorna i mitten är nog inget som Peugeot släpper i första taget.
Det var därför oundvikligt att stanna på 8 vilket även de andra modellerna kommer att göra.
Dessutom finns det ju redan en 309:a ( även om den egentligen inte var en Peugeot ) och man skall ha tyckt att det inte var tillräckligt länge sedan som den lanserades.
Själv tror jag att det kunde kvitta ...
Volvo säljer t.e.x idag på nytt en V40 trots att det inte finns något gemensamt med föregångaren så jag tror mer att det handlar om att en modell inte får heta något med 10 på slutet.

#31
2013-11-15 20:43

"Molotov" Så fungerar torkaren på de flesta bilar och så också på min 308:a,..vilket förstås Vib bör känna till. Månne Peugeot ha ändrat på detta nu?

#32
2013-11-15 21:06

Mistro: "Så fungerar torkaren på de flesta bilar och så också på min 308:a"

Inte på några av våra. Gör du det som du beskriver, så slår torkaren flera slag.

Däremot kan du från ett steg upp från "nolläget" (allt avstängt) och sen dutta till ett steg till uppåt (från automatik till manuell halvfart) få ett slag. Spaken återgår till "automatik". Peugeot har valt en annan väg - annorlunda.

#35
2013-11-15 22:27

Knappast på en Renault 5 .. som utgick 1996 .. Bunols ..
.
När blev torkarautomatik vanligt? Någon?

#36
2013-11-15 22:30

Är det inte bara att konstatera faktum .. ??
Vib testar en mängd olika bilar .. Denna Peugeot har alltså ett mindre genomtänkt reglage för torkarna .. Hur svårt kan det vara??

#38
2013-11-16 12:06

Tror du missat att funktionen hos Peugeoten släcker automatiken Benois!

#39
2013-11-16 12:07

Finns väl ungefär 1000 viktigare egenskaper i en bil än huruvida torkarspaken ska handhas. Man lär sig!

Gillar designen mer och mer på 308an men tyvärr så stör julgransbelysningen i framlyktorna rätt rejält. Väldigt blingigt och skämmer den i övrigt stilrena bilen.

#41
2013-11-16 14:34

Det här är en något löjlig diskution, men låt gå:)

På nyare PSA-bilar med torkarautomatik aktiveras engångstork alltså genom att dra spaken försiktig till sig, automatiken startas genom at trykka den ned (spaken fjädrar tilbaka) och de olika intervallägen finns i fasta steg uppåt. Testförarens förvirrning uppstår nog pga att aktivering/deaktivering av automatiken på PSA-bilar följs av ett tork (och det faktum att några andra märken, men inte alla, har engångstork genom att trycka spaken ned). Därför kan det nog verka som at man måste slå av/på automatiken varje gång man bara vill ha ett enkelt tork, och man är van vid hur denna funktion är på t ex. VAG-bilar.

Dra spaken till dig och du undviker att påverka automatiken helt och hållet.

#42
2013-11-17 09:51

Franska bilar är annorlunda och har alltid varit det.
Man vänjer sig oftast, jag körde franskt i många år parallellt med tyska och svenska bilar, men det var sällan några problem att ställa om.
Den enda gång jag reagerade lite surt var när jag var spekulant på en Peugeot 404 som hade helt egna växellägen.
Där blev det ingen affär trots att det var en trevlig bil i övrigt, men det fick mig att tänka på en motorjournalist som sa: "Franska bilar gör mig galen, det måsta vara en ren miss att de inte placerat gaspedalen i mitten!".
(Där satt den på vissa av Volvos bussar på 1940-talet).

#43
2013-11-17 18:44

Begreppet premium är ett märkligt påfynd för vad ÄR premium? Det räcker inte med att bilen är bra eller ens dyr.
I Sverige uppfattas nog märket i stort sett så långt ifrån just premium som man kan komma och det kommer vi att fortsätta med under en lång tid.
Vi kommer också att byta ut våra bilar i en allt snabbare takt då bilar utav idag inte håller lika bra som tidigare och blir med all teknik väldigt dyra att laga. Just ur "hållbarhetssynpunkt" så kommer det inte att spela så stor roll vilket märke en bil har men de som anses som premium idag kommer även att vara det framöver är min gissning.

Den dagen som PSA eller Renault kan ta lika mycket betalt som t.e.x Audi med framgång kommer vi knappast att få se.
Det enda som jag anser är premium med Peugeot idag är deras servicepriser.

#44
2013-11-17 19:53

Träffsäker analys; Mistro! Kan man byta ut ordet premium mot status, kanske?

Själv tycker jag det och får ett visst mått på fenomenet. Begreppet är väl inte heltäckande, men tål att diskuteras.

#45
2013-11-17 20:04

Det var mycket diskussion om torkarspaken här... Det är som sagt inget problem att få den att ta ett slag utan att aktivera-deaktivera regnautomatiken. Testföraren har inte läst handboken eller bara har blivit förvirrad. Känns komiskt för mig att det ska bli en sådan diskussion om det...

Men det är inte de franska bilarna som det är "fel" på, utan det är de tyska bilarna som gör på "fel" sätt... De som har tyska bilar och klagar på franska interiörer, de glömmer bort att de som har franskt och som byter till tyskt (inte för att det händer ofta, men det kan ändå hända) också möts då av en annan lösning än de är van vid. Nu finns det ingen norm som säger att det är som tyska bilar har det som är det som ska gälla eller gäller. Man får väl helt enkelt acceptera att det finns olika lösningar och jag tycker det är bra... Jag tycker inte om lösningarna i tyska bilar. Tycker Volkswagens vridreglage till vänster för ljuset är vansinnigt. Men det är jag det.

#46
2013-11-17 20:09

Det finns frågor om automat och motorer i tråden... Ja, just nu så är utbudet inte så stort i Sverige, utan det kommer mer sen i början av nästa år. Det kommer nya 3-cylindriga turbomotorer på 110 och 130 hästar (alltså turboversionerna av 1,2 VTI-motorn) och det kommer även nya blue-HDI motorer. Redan nu börjar 2 liters 150 hästarn med NOx-fälla rulla ut (i C4 Grand Picasso, men den finns snart i nya 308:an) och till denna finns en 6-växlad konventionell automat med momentomvandlare. 1.6 e-HDI motorn på 115 hästar kommer i ny blue-HDI version i början av nästa år och får ett Co2 utsläpp på 88 g med manuell låda. I dagsläget vet jag inte om den får den nya versionen av ETG-lådan (eller MCP som det heter hos Peugeot, alltså manuell låda med automatkoppling) eller om momentomvandlar automaten blir tillgänglig för den.

#47
2013-11-17 20:15

Leiffler, eftersom volymerna går ner i Europa så överger man tanken om att sälja så många bilar som möjligt till lägsta möjliga pris utan man satsar på att tjäna mer pengar på varje såld bil istället och därmed anpassar man sig till en lägre försäljning men som man ändå går runt ekonomiskt på. Detta finns med i budgeten PSA har räknat med ännu sämre försäljning än idag i Europa. Man räknar inte alls med samma stora volymer som förr. Men det blir Citroën som säljer mer på pris och ska matcha Skoda prismässigt med nya C-serien som blir enklare i utförandet än Peugeot, inte sämre kvalitet men upplevs enklare och med funkis - Citroën uttrycker det som att ta 2CV-andan vidare, det var en praktisk och funktionell bil för vanliga människor och mycket komfortabel för sin tid till ett lågt pris. Med nya C-serien återgår Citroën till sina rötter och första exemplet blir produktionsversionen av Cactus som kommer nästa år, därefter kommer C5 III som blir funkis och komfortabel. Peugeot ska vara finare och mer sofistikerad, medan DS-serien blir lyx och nya DS5:an får klassisk Citroën-fjädring.

#48
2013-11-17 20:18

"Testförarens förvirrning uppstår nog pga att aktivering/deaktivering av automatiken på PSA-bilar följs av ett tork..."

Ja, det kan väl vara nog så förvirrande av att en deaktivering av automatiken följs av ett tork. Undrar hur man tänkte där? ;-)

#49
2013-11-17 21:30

OT men eftersom det nämndes: Volkswagens vridreglage till vänster om ratten för ljuset ställer man i Auto-läge. Jag kommer förmodligen inte ändra reglaget så länge jag äger bilen jag har nu.
Vansinnigt eller ej :)

#51
2013-11-17 21:45

Benols, det kan väl bara vara sjuka hjärnor som kan komma fram till denna funktion. Om jag vill stänga av vindrutetorkarnas automatfunktion, så är det väl p.g.a. att det torkas när jag inte vill? Och då torkas rutan en extra gång;-) Om det är tvärt om, jag då sätter jag väl på funktionen manuellt, alltså, nej jag orkar inte...;-)

#53
2013-11-18 00:02

Peter E, franska bilar har också ett auto-läge för belysningen och min är satt på auto - och den är i blinkersspaken och jag vrider på den om jag vill ändra. Så har det varit med franska bilar sedan länge, att ljusomkopplaren är i samma spak som blinkersen. Jag är van vid det, har aldrig förstått vitsen med att ha detta till vänster på panelen. Men egentligen tror jag det mest handlar om vanesak, och när man sitter i en bil som gör på ett annat sätt ja då blir den bilen "fel". Och det tycker jag egentligen är en rätt löjlig diskussion när de som vurmar för tyska bilar klagar på franska för att vissa saker är på andra ställen. Om man ser det från franskt håll så är det tyskarna som gör fel därför att tyskarna kör sitt eget race och sätter saker och ting på fel ställen. Det är bara en fråga om perspektiv och det är meningslöst.

#54
2013-11-18 09:22

Jag föreslår att vi sätter ljusknappen i taket och sedan konstaterar att det bara är frågan om perspektiv om någon kritiserar placeringen.

MVH AL

#55
2013-11-18 10:17

Vilken färg är vackrast eller vilken mat är godast, svårt att övertala någon annan person att han/hon har fel när det handlar om tycke och smak.
Knappar och spakars funktion och placering har aldrig vållat mig något större huvudbry i de bilar jag ägt, på nåt konstigt sätt har jag alltid lyckats luska ut hur de funkar, till och med Mercedes multifunktionsspak :-)

#56
2013-11-18 13:43

Är det lönt att vänta på 1,2 med turbo tro? Hur länge håller den sen? 20 000 mil?

#57
2013-11-18 14:13

"poorust": Om en motor som vi inte vet något om är värd att vänta på eller ej vet ju ingen. Inte heller vet vi prisbild e.t.c
Hur länge en sådan motor sedan i teorin och/eller i praktiken kan rulla är ju inte heller så lätt att svara på,..men varför tror du att den skulle vara sämre än de övriga?

#58
2013-11-18 14:28

Har läst några tester om 1,2 och det framgår att den går på lite höga varv i motorvägsfart. Förmodligen klarar den inte en sjätte växel. Sen vet vi ju alla att torboaggregat är en grej till som kan gå sönder och med jämna mellanrum gör så också..

#59
2013-11-18 17:27

" och den är i blinkersspaken och jag vrider på den om jag vill ändra. Så har det varit med franska bilar sedan länge, att ljusomkopplaren är i samma spak som blinkersen"
Så konservativt Raphael .. Inget nytänk alls. När ska franska bilar förnya sej?
;o)

#60
2013-11-18 18:21

Raphael: Jag har haft tre franska bilar(Peugeot) och de hade som du säger ljusomkopplaren i blinkersspaken. Inget konstigt med det, precis som det inte är konstigt att inte ha ljusomkopplaren där.
Vansinne är ett starkt ord som man kanske ska använda om värre saker :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.