Nästa artikel
Citroën Grand C4 Picasso – film från Vi Bilägares biltest
Webb-TV

Citroën Grand C4 Picasso – film från Vi Bilägares biltest

Publicerad 10 mars 2014 (uppdaterad 11 mars 2014)
Citroën Grand C4 Picasso är rymlig och otroligt behaglig att åka i, men det finns detaljer att hänga upp sig på. Se filmen från vårt test.

 

Kan nya sjusitsiga Citroën Grand C4 Picasso flytta fram positionerna för flexbilen i kombilandet Sverige? Vi har testat den mot Renault Grand Scénic och VW Touran. Klicka på videofönstret för att se filmen från testet av Citroën Grand C4 Picasso.

Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 4/2014 som utkommer 11 mars. Den som prenumererar får tidningen tidigare än så och till lägre pris – läs mer här.

I det kompletta testet redovisas samtliga testmoment och all fakta. Där kan du läsa mer om bland annat bränsleförbrukning, bilekonomi, rostskydd, ljus, kupébuller, barnsäkerhet, prestanda, kupé- och lastmått, krocksäkerhet och utrustning.

Diskutera: Vad tycker du om Citroën Grand C4 Picasso?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-03-10 17:06
hultarn

Skulle vara intressant om ViB kunde nämna vilka andra motorer och växellådor som finns. Jag antar att det är en EGS i testbilen?

Måste säga att designen är mycket lyckad, Citroen har gått framåt medan Peugeot gått bakåt.

Sen önskar jag att inte även denna artikel fylls med långbänkar om PSA's ekonomi och premiumdiskussioner. Jag tror att allt är sagt på den fronten nu. Flera gånger.

#2 • 2014-03-10 17:31
Roy J

Det här är faktiskt en intressant bil - till och med om man egentligen inte behöver utrymmet. Den har till och med ett skapligt rostskydd. och riktigt bra ljus.

#3 • 2014-03-10 18:04
keoh

Rosten är väl inte det ända problemet med dessa bilar? Skramlande dörrar och allmänt dålig kvalitet är väl större problem.

#4 • 2014-03-10 18:48
Raphael

Skramlande dörrar och dålig kvalitet på nya C4 Picasso II? Bilen har knappt kommit ut på marknaden och redan uttalas det tvärsäkert om att dörrarna skramlar och att kvaliteten är dålig. Nå, nu är ju C4 Picasso II marknadsledande i Europa, den är mest såld i klassen så jag tror knappast vissa svenskars typiska tveksamheter spelar någon större roll för företaget. Och jag kan säga att min C3 Picasso från 2009 fortfarande inte har några skramlande dörrar eller uppvisar någon dålig kvalitet och snart stämplar jag jn på 10 000 helt problemfria och härliga mil. Jag tror knappast nya C4 Picasso II skulle vara sämre.

#5 • 2014-03-10 18:54
Raphael

Själv är jag mest intresserad av den kortare C4 Picasso II som en uppgradering av min C3 Picasso. :) Men jag tar lilla motorn på 90 hästar och Seduction-versionen, det räcker för mig. Plus dragkrok.

#6 • 2014-03-10 18:58
Raphael

Sedan så är väl ingen Citroën en äkta Citroën om inte svenska motorjournalister har någon klagan på instrumentering, instrumentbräda eller reglage. ^^ Det är ju tradition. :)

#7 • 2014-03-10 18:59
Raphael

När det gäller Hultarns fråga om motorer och växellådor.
Basbensinaren är 1,6 VTi på 120 hästar och den behöver vi inte bry oss om. Nej det intressanta är ju dieslarna, tycker jag iaf. För Grand Picasso så tog generalagenten det in ett antal 5-sitsiga modeller med 90 hästars motorn och ETG-lådan, men jag vet inte om det blir någon reguljär import av den versionen.

Så annars börjar det på 1,6 e-HDI med 115 hästars dieselmotorn och 6-växlad manuell låda eller 6-växlad ETG. Det finns även en Blue-HDI på 2 liter och 150 hästar samt 6-växlad låda med momentomvandlare. Blue-HDI har NOx-fälla. Och det är den varianten som körs i testet.

Citroën har en 1,6 Blue-HDI på ingång också för Grand Picasson, men jag tror den börjar leveras först under sommaren. Huruvida den kommer med ETG eller samma nya automatlåda som 150 hästars versionen, det vet jag inte i dagsläget.

#8 • 2014-03-10 19:03
MichaelTow

Jag håller med Dig Keoh, det är bättre att köra Saab, då vet man hur eftertraktad dessa bilar är. Kvaliteten, ekonomi, design, komfort ..mm ligger långt över andra bilfabrikat, det är just därför att företaget går som tåget. Eller man kan köpa en Saab om man gillar att gå bakåt i i tiden.
Skämt åsido, jag och en arbetskollega hyrde den nya C4 Picasso i Köpenhamn, vi blev grymt imponerad, hyfsat kvalitets känsla rakt genom, mycket rymlig bil, tyst och bekväm att köra, rapp motor, bra ekonomi, väldigt snygg design för denna typ av familj bil. Det är inte mycket som saknas.

#9 • 2014-03-10 20:23
true believer

keoh@ rosten? säger en som har en rostig Saab dörr saab 9000, skärmkant, och som aldrig ägt franskt haha... vilket Pocko saab finns inte ens som märke, och min gamla cittra har inte ens en enda rostfläck! och skramalnde dörr! och är den bästa bil jag haft! skulle aldrig ens tänka mig en äcklig vit saab 93 hihi...? svenskt åbäke till bil!

#a • 2014-03-10 20:31
true believer

keoh@ har ingenting att kommentera om! när inte ens hans eget skitmärke inte finns längre, håll dina tassar bort från våran franska bilar, att de ska kommentera här när man kör ett åbäke som saab...hahaha jag skulle aldrig kommentera på ett svenskt bilmärke! rasister kör volvo och saab inte franskt som citroen!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.