Nästa artikel
Lexus LX 600 är en lyxigare version av Toyota Land Cruiser
Nyheter

Lexus LX 600 är en lyxigare version av Toyota Land Cruiser

Publicerad 14 oktober 2021 (uppdaterad 14 oktober 2021)
Lexus visar upp en ny lyxsuv som baseras på Toyota Land Cruiser. Grillen i fronten har antagit enorma proportioner.

Toyota Land Cruiser ser vi inte så många av på svenska vägar, men på andra marknader säljer den desto bättre. I USA finns den även i en lyxigare variant från Lexus.

Nu kommer en ny upplaga av lyxsuven som går under namnet Lexus LX 600. Den utmanar bland andra Mercedes GLS och BMW X7 om köparna. Det som märks först är förstås grillen med så kallade ”flytande ribbor” i fronten som antagit enorma proportioner.

Interiören ska fokusera på komfort och materialval, men ser vid en första anblick inte lika lyxig ut som i konkurrenterna. Det finns dubbla skärmar på mittkonsolen, digitala instrument och ett ljudsystem från Mark Levinson med 25 (!) högtalare.

Någon laddbar version verkar inte vara aktuell, men Lexus har i alla fall bytt ut V8-motorn på 5,7 liter mot en ny V6-motor på 3,5 liter med dubbla turbo som ska vara något snålare. Den har 415 hk och 649 Nm och är kopplad till en tiostegad automatlåda.

Den dyraste versionen heter Lexus LS 600 Ultra Luxury och bjuder på individuella baksäten som i en limousin.

Lexus LX är 200 kilo lättare än föregångaren och det som ska skilja ut den från andra modeller i samma klass är överlägsen terrängprestanda. Det finns en mängd olika lägen och finesser för att ta sig fram i oländig terräng.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 15 oktober 2021 Gunnar Lindberg skrev: Vem…
  • 15 oktober 2021 Vem väljer bil efter…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.