Nästa artikel
MG Marvel R: Priserna klara – så står sig elsuven mot konkurrenterna
Stor jämförelse

MG Marvel R: Priserna klara – så står sig elsuven mot konkurrenterna

Publicerad 7 oktober 2021 (uppdaterad 7 oktober 2021)
MG har släppt de svenska priserna och specifikationerna för den nya elsuven Marvel R. Den kommer i två varianter.

Lyssna på våra intryck av MG Marvel R i Vi Bilägares podcast! Du kan lyssna i spelaren ovan eller läsa mer här.


MG har lanserat elbilen ZS EV som snabbt blivit populär på grund av låg prislapp. Snart kommer en uppdaterad variant som får några efterlängtade nyheter.

MG avslöjar nu de svenska priserna på nya elbilen Marvel R, som till skillnad från ZS-modellen utvecklats för eldrift från början.

Priserna för MG Marvel R börjar på 489 990 kr och då får köparna bakhjulsdrift, effekt på 180 hk samt ett 70 kWh-batteri som ger 40 mils räckvidd. Bilen får dra släp på upp till 750 kilo.

Instegsvarianten är visserligen omkörd av vissa konkurrenter när det gäller räckvidd, men å andra sidan är prislappen något lägre. Tuffaste konkurrenten blir Skoda Enyaq iV 60 som är ungefär lika dyr men laddar snabbare – MG Marvel R klarar bara 92 kW.

MG ZS har fått kritik för långsamt infotainmentsystem. I nya elbilen Marvel R sitter ett helt nytt system som ska vara snabbare.

Det finns också en snabbare och starkare Performance-version med fyrhjulsdrift och 288 hk. Den klarar dock bara 37 mil på en laddning och kostar 524 990 kr, alltså 35 000 kr mer än den bakhjulsdrivna varianten.

Performance-varianten är billigast av elbilarna i vår jämförelse, men någon lågprismodell som ZS EV är det inte tal om. Räckvidden och laddeffekten ligger också efter konkurrenterna.

Den som vill privatleasa kan göra det för 3 645 kr i månaden i 36 månader (1 000 mil per år) eller 3 995 kr för Performance-versionen.



Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 7 oktober 2021 Knappast, det räcker inte…
  • 7 oktober 2021 Tål ett kinesiskt uddamärke…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.